Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Δυο ξένοι στην ίδια κυβέρνηση – Αλληλοκατηγορίες και σήμερα Ραγκούση-Βορίδη

Αποφασισμένος να καταψηφίσει το νομοσχέδιο Βορίδη για τα ταξί αλλά και ιδιαίτερα αιχμηρός για όλους τους συναδέλφους του του ΠΑΣΟΚ στο υπουργικό συμβούλιο εμφανίστηκε το πρωί ο Γιάννης Ραγκούσης. “Δεν τέθηκε ποτέ θέμα από την τρόικα”, απαντά ο Μάκης Βορίδης!

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, υπενθύμισε ότι τον Οκτώβριο του 2011 οι ίδιοι υπουργοί που ενέκριναν χθες το σχέδιο Βορίδη, είχαν ψηφίσει σε 2 υπουργικά ομόφωνα το δικό του νομοσχέδιο. Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι για ψηφοθηρικούς λόγους κλείνει τώρα το μάτι στους ταξιτζήδες.

“Το νομοσχέδιο που υπέβαλλα τότε εγκρίθηκε 2 φορές από το υπουργικό συμβούλιο και ο νοών νοείτω”, είπε και συνέχισε: “Το ερώτημα ποιά είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορώ να σας το απαντήσω. ‘Εχει και πρόεδρο και γραμματέα και εκπρόσωπο Τύπου. Μιλώ μόνο για τον εαυτό μου και δεν θέλω να φέρω κανέναν συνάδελφο σε δύσκολη θέση.
Αυτό που γνωρίζω εγώ καλά και είναι αδιαμφησβήτητο είναι ότι τον Οκτώβριο του 2011 δυο φορές το υπουργικό συμβούλιο του Γ.Παπανδρέου μου έδωσε ομόφωνα το πράσινο φως να προχωρήσω. Και είχε και την σύμφωνη γνώμη της τρόικας.”

Όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να παραιτηθεί είπε ότι από την στιγμή που δέχεται να είναι μέλος μιας κυβέρνησης και υπογράφει γι’ αυτό, αυτόματα είναι στην διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτησή του.

Όταν ρωτήθηκε αν θα το ψηφίσει, είπε: “Αφού δεν το ψήφισα στο υπουργικό, θα το ψηφίσω στην Βουλή;”

“Το γεγονός ότι ο κ. Παπαδήμος δέχθηκε την απόφασή μου να καταψηφίσω έδωσε και την απάντηση. Η παραίτησή μου είναι στην διάθεση του πρωθυπουργού”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Ραγκούσης έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία από την ηλεκτρονική αλληλογραφία με την τρόικα για το θέμα των ταξί.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΗΛΕΝΤΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ Γ.ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Απαντώντας, πάντα μέσω τηλεόρασης, ο υπουργός Μεταφορών, Μάκης Βορίδης, είπε ότι όταν συντάχθηκε το νομοσχέδιο Ραγκούση και με όλες τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει, γνωρίζοντας ότι δεν θα περνούσε στην Βουλή, χρησιμοποιήθηκε το πρόσχημα ότι το επιτάσσει η τρόικα.

“Ποιός κοροιδεύει ποιόν; Το πέρασε στο Μνημόνιο γιατί δεν είχε την πλειοψηφία. Δεν τέθηκε θέμα τρόικας. Το είπε και ο Ρέππας χθες στο υπουργικό συμβούλιο”, είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Ο κ.Ραγκούσης έχει πολύ ισχυρές απόψεις για το ζήτημα αυτό, είναι παθιασμένος. Τις συζητήσεις με την τρόικα να τις αφήνουμε κάθε φορά στον αρμόδιο υπουργό. Επι της αρχής, επι των βασικών ρυθμίσεων υπάρχει συμφωνία με την τρόικα.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χύθηκε… αίμα στο υπουργικό για τα ταξί! – Καταψηφίζει το νομοσχέδιο Βορίδη ο Ραγκούσης

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε