Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δύο μάρτυρες κλειδιά και συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου κατέθεσαν για τη λίστα Λαγκάρντ – Επέστρεψε στην Αθήνα ο πρώην υπουργός

Δύο μάρτυρες κλειδιά και συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου κατέθεσαν για τη λίστα Λαγκάρντ – Επέστρεψε στην Αθήνα ο πρώην υπουργός

– Δέχθηκαν ερωτήσεις για την πορεία της λίστας Λαγκάρντ και την παραλαβή εκ μέρους του κ. Παπακωνσταντίνου
– Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει στη Βουλή ότι την είχε δώσει σε συνεργάτη του χωρίς να τον κατονομάσει
– Οι δύο συνεργάτες φέρονται να απάντησαν και από ποιόν μεταγράφηκε το cd σε usb
– O κ. Παπακωνσταντίνου επέστρεψε στην Ελλάδα και βρίσκεται ήδη στο σπίτι του

Kατάθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα έδωσαν δύο συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Τα δύο πρόσωπα κλήθηκαν ενώπιον των εισαγγελέων να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις ώστε να αποσαφηνιστεί η πορεία των γεγονότων που ακολούθησαν την παραλαβή εκ μέρους του κ. Παπακωνσταντίνου της επίμαχης λίστας καταθετών στην τράπεζα HSBC, το 2010, από την τότε ομόλογό του, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συνεργάτες του πρώην υπουργού κλήθηκαν να απαντήσουν όσα γνωρίζουν για το πώς και από ποιον μεταγράφηκε το περιεχόμενο του cd σε ηλεκτρονικό στικάκι, ποιος κλήθηκε να προβεί στη μετεγγραφή του υλικού και εφόσον γνωρίζουν, ποιος αφαίρεσε από το επίμαχο αρχείο τα στοιχεία για τους λογαριασμούς, οι δικαιούχοι των οποίων είναι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις συγγενείς του πρώην υπουργού αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να περάσουν το κατώφλι των δύο εισαγγελέων προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων για την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας.

Και όσο οι εξελίξεις για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ είναι καταιγιστές, ο πρώην υπουργός φέρεται να επέστρεψε την Τετάρτη από την Ολλανδία όπου βρισκόταν για τις γιορτές των Χριστουγέννων και βρίσκεται ήδη σπίτι του. Μάλιστα, όπως διαρρέουν συνεργάτες του, δεν σκοπεύει να κάνει καμία δήλωση και όσα είναι να πει θα τα πει στη Βουλή όταν κληθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο “πόλεμος” της λίστας – Προανακριτική και για τον Βενιζέλο ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ – Εκτός κάδρου για την ώρα ο Γ. Παπανδρέου

Πάγκαλος κατά Γιώργου για τη λίστα Λαγκάρντ: Εκείνος επέλεγε τους υπουργούς του

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε