Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δυο χρόνια ακόμη θέλει κυβέρνηση Παπαδήμου ο Γ. Παπανδρέου

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Μονόδρομος είναι για τη χώρα η κυβέρνηση συνεργασίας για τον Γιώργο Παπανδρέου που τόνισε πως η Ν.Δ. μόνο μια πύρρειο νίκη μπορεί να πετύχει

«Η ΝΔ ελπίζει σε μια νίκη που θα είναι πύρρειος και δεν ξέρω αν θα την έχει αυτή τη νίκη», τόνισε κατά τη δευτερολογία του στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στο χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών. Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι: «και καλό θα ήταν για δυο ακόμα χρόνια η χώρα να έχει κυβέρνηση συνεργασίας, για να μπορέσει να προχωρήσει».
Ο πρώην πρωθυπουργός μάλιστα αφού δήλωσε “παρών” μέχρι να αποχωρήσει απ’ την αρχηγία δήλωσε πως «εγώ δεν θα είχα αντίρρηση» για να συμπληρώσει: «αλλά έχουμε πάρει ορισμένες αποφάσεις και πρέπει να τις τηρήσουμε».

Ως προς τις κρίσιμες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση ο Γ. Παπανδρέου είπε πως θα συνεδριάσει εκ νέου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ όταν θα είναι έτοιμη η νέα δανειακή σύμβαση για να συζητήσει επ΄ αυτής και να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη σχετική ψηφοφορία.

Το δίλημμα, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, είναι υπαρκτό και «θα πρέπει να απαντήσουμε αν συμφέρει τη χώρα ή όχι, να ψηφίσουμε δηλαδή αν θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, αύξηση του πλούτου και μείωση της ανεργίας ή αν θα πούμε ”όχι” με όλες τις συνέπειες που μπορεί αυτό να έχει για τον ελληνικό λαό».

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε σε πολλές παρατηρήσεις βουλευτών, τονίζοντας πριν απ΄όλα ότι «δεν μπορούμε να ισοπεδώσουμε αυτό που κάναμε» και ότι «έχουμε τη ψυχή να κάνουμε αυτό που πρέπει και να συμβάλλουμε ώστε να ξεφύγουμε από την ομηρία των αγορών».

«Υπάρχει», συμπλήρωσε, «μεγάλη μάχη μεταξύ των αγορών και της δημοκρατίας, υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην ΕΕ καθώς, τελικά, από 27 χώρες αποφασίζει μία».

Υποστήριξε ακόμη ότι το ισοδύναμο της δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να είναι η κοινωνική προστασία και τώρα πρέπει να γίνει η μεγάλη προσπάθεια για τα μικρά εισοδήματα, αλλά και τη μεσαία τάξη.

«Το ”Σχέδιο Μάρσαλ” για την ανάπτυξη πρέπει να είναι βασικό στοιχείο του προεκλογικού μας προγράμματος μαζί με τις διαρθρωτικές αλλαγές για την ανακατανομή πλούτου και ισχύος» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ανταγωνιστικότητας, είπε ότι επισήμανε στην τρόικα πως από τους «δέκα δείκτες ανταγωνιστικότητας, μόνο ο ένας αφορά τους μισθούς» και πρότεινε να τεθεί ένα χρονικό όριο τριών έως εννέα μηνών, ώστε να δοκιμαστούν οι άλλοι εννέα δείκτες και αν αποτύχουν, τότε να εφαρμοστούν οριζόντιες περικοπές.

Υπογράμμισε παράλληλα πως «έχει και η Τρόικα τις αντιφάσεις της», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «από τη μια θέλουν βιωσιμότητα και ανάπτυξη, αλλά από την άλλη δεν θέλουν να φορτωθούν άλλο κόστος και γι’ αυτό επιθυμούν να τελειώνουμε με τα ελλείμματα».

Αναφερόμενος στη διετή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αναγνώρισε ότι υπήρξαν λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης επισημαίνοντας ωστόσο, ότι αυτά διογκώθηκαν από ορισμένα ΜΜΕ τα οποία δεν έχαναν ευκαιρία να αντιμετωπίζουν τα θέματα αυτά ισοπεδωτικά, με λαϊκιστικό τρόπο και με απαξίωση των πάντων.

Διαβάστε επίσης:
Επιμένει ο Παπανδρέου:”Το κούρεμα θα γίνει με πραγματικές κοινές μετοχές” – Βενιζέλος: Την απόφαση θα πάρουν αύριο όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί!

Θέλουν και τα… ρέστα μας – 25% μειώσεις απαιτεί η τρόικα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε