Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Δυσφορία στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Καστανίδη

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Δυσφορία στο Μαξίμου έχει προκαλέσει η “βόμβα” Καστανίδη περί πρόωρων εκλογών τέσσερις μόλις ημέρες από την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΒΗΜΑ του Σαββάτου, στα υπουργικά γραφεία υπήρξε έντονη ενόχληση, ενώ ανώτατες κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης που αναζοπυρώνουν σενάρια για διπλές κάλπες το φθινόπωρο, θεωρούνται “εκτός πλαισίου”. “Βρίσκονται προφανώς εκτός πλαισίου. Η κυβέρνηση διαθέτει και πολιτική και ουσιαστική νομιμοποίηση” σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Σημειωνεται ότι με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 98,9” o κ. Καστανίδης είχε δηλώσει ότι “Μία γενναία κυβέρνηση όπως αυτή θα σώσει τη χώρα αλλά η κεντροαριστερά θα εξαφανιστεί για 30 χρόνια ή θα πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες νέας δημοκρατικής νομιμοποίησής της κυβέρνησης”. Συμπλήρωσε δε ότι η δημοκρατική νομιμοποίηση “έχει μεγάλη σημασία κάθε στιγμή διότι ασκούμε μία πολιτική η οποία δεν εμπίπτει στο ιδεολογικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ”.

Ακόμη έκανε λόγο για μέτρα που προκαλούν ιδεολογική πικρία και που καμία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση δεν θα ελάμβανε εάν δεν ήταν απόλυτη ανάγκη.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του κ. Ρέππα για τα φάσκελα, δύο γεγονότα που συνδέονται μεταξύ τους, καθώς έχει διαμορφωθεί μία τάση στο ΠΑΣΟΚ. Οι δύο αυτοί πολιτικοί αξίζει να σημειωθεί οτι αποτελούσαν τους λεγόμενους λοχαγούς του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι όπως φαίνεται “έβγαλαν τα όπλα τους” και προκαλούν πονοκέφαλο και μείζον θέμα στην κυβέρνηση.

To Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε τα περί πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως ότι η δήλωση του κ. Καστανίδη ελέγχεται πλήρως και εφόσον δεν υπάρχει δημόσια δήλωση “δεν μπορούμε να αποδίδουμε σε κάποιον υπουργό τέτοιες απόψεις”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε