Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ε. Παπακωνσταντίνου: Δεν έχω σχέση με το πολιτικό παιχνίδι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Περίπου τρεις ώρες έδιναν εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας από τη λίστα Λαγκάρντ.

Η Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγος της Συμεών Σικιαρίδης καθώς και ο Ανδρέας Ροσσώνης, σύζυγος της άλλης ξαδέρφης του πρώην υπουργού Οικονομικών παρέδωσαν στους εισαγγελείς τα απολογητικά τους υπομνήματα. Είχαν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι για τη διάπραξη τεσσάρων κακουργημάτων και ενός πλημμελήματος.

«Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με το πολιτικό παιχνίδι, που παίζεται γύρω από αυτή την υπόθεση» δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ελένη Παπακωνσταντίνου, ξαδέλφη του πρώην υπουργού, σημειώνοντας ότι ενημερώθηκε για την απαλοιφή των ονομάτων τους από τη λίστα, από τον ξάδερφό της στις 28 Δεκεμβρίου. Υποστήριξε επίσης πως οι καταθέσεις ήταν απολύτως δικαιολογημένες από τα εισοδήματά τους.

Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, Γιώργο Στεφανάκη, οι τρεις έδωσαν απαντήσεις «για την έλλειψη οποιασδήποτε σχέσης με τη νόθευση της λίστας». «Δεν μας αφορά καθόλου το ζήτημα. Βεβαίως και δικαιολογούνται τα χρήματα. Το “όχι” (σσ. για την εμπλοκή τους στην υπόθεση) είναι “όχι”».

Όσον αφορά στον δεύτερο λογαριασμό, που εμφανιζόταν κενός και φερόταν να έχει ανοίξει και κλείσει την ίδια μέρα, υποστηρίχτηκε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο λογαριασμός ήταν στο όνομα του Ανδρέα Ρωσσώνη, συζύγου της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με τον κ. Στέφανακη άνοιξε επτά ή οκτώ χρόνια πριν το 2005, είχε χρήματα και υπήρχαν κινήσεις και έκλεισε το 2005, οπότε και τα κεφάλαια επαναπατρίσθηκαν με το νόμο Αλογοσκούφη.

Σήμερα, οι οικονομικοί εισαγγελείς είχαν καλέσει για επιπλέον εξηγήσεις τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη. Και οι δυο ζήτησαν προθεσμία για επόμενη εβδομάδα, ώστε να ενημερωθούν για τα νέα στοιχεία. Ο μεν κ. Καπελέρης υποστήριξε ότι δεν πήρε ποτέ στα χέρια του τη λίστα «οπότε για ποια αλλοίωση μιλάμε», ενώ ο κ. Διώτης πως όταν πήρε τη λίστα, δεν υπήρχαν σε αυτή τα ονόματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι “δείχνουν” Παπακωνσταντίνου – Τα στοιχεία που “καίνε” τον πρώην υπουργό

Στους Οικονομικούς Εισαγγελείς οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου

2.059 ονόματα πήρε ο Ε. Βενιζέλος – Πότε σβήστηκαν τα ονόματα από τη λίστα

Στα χέρια της ΕΛΑΣ την Τετάρτη το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε