Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ε.Βενιζέλος: “Αν πούμε όχι στο PSI γυρνάμε στο ’50 και γινόμαστε Αλβανία και Μολδαβία”

Η άρνηση του νέου προγράμματος είπε ο υπουργός Οικονομιών μπορεί να έχει δύο επιπτώσεις. Τη συντεταγμένη χρεοκοπία ή την ασύντακτη χρεοκοπία.

 «Το πραγματικό δίλημμα είναι θυσίες με προοπτική, ή καμία προοπτική», τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το PSI, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ (και σε μικρότερο βαθμό τη “Δημοκρατική Αριστερά”) πως η στρατηγική τους διέπεται από την προσδοκία πολιτικού οφέλους, από τη συντριβή και τη φτώχεια των Ελλήνων.

    Η άρνηση του νέου προγράμματος μπορεί να έχει δύο ειδών επιπτώσεις, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος: Είτε τη συντεταγμένη χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης, που αποτελεί προοίμιο της εξόδου από το ευρώ και απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη στήριξη εκ μέρους των εταίρων μας, είτε την ασύντακτη χρεοκοπία, «με την Ελλάδα να γυρνά στη δεκαετία του ’50, σε επίπεδα Αλβανίας, ή Μολδαβίας, για να επιβεβαιώσουν κάποιοι την στρατηγική τους».

    Ο Ευ. Βενιζέλος εκτίμησε πως μετά την ανταλλαγή των ομολόγων, «η Ελλάδα θα γίνει δημοσιονομικά μια νέα Ελλάδα για τις αγορές», διαβεβαίωσε πως τα φυσικά πρόσωπα που έχουν επενδύσει σε ομόλογα «δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν» και δήλωσε πως επίκειται έκδοση απόφασης για δραστική μείωση της παρακράτησης από το μισθό, των οφειλών για στεγαστικά δάνεια.

    Σε ό,τι αφορά τη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, ο υπουργός Οικονομικών αντέτεινε πως αυτή δεν επηρεάζει την καθημερινότητα των Ελλήνων, σε αντίθεση με μία ενδεχόμενη διακοπή της χρηματοδότησης των τραπεζών από το ευρωσύστημα- και υπεραμύνθηκε της πρόβλεψης για μείωση του χρέους στο 120% το 2020, τονίζοντας πως πρόκειται για ρεαλιστική πρόβλεψη υπό τους πλέον αυστηρούς όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψηφίζεται το βράδυ το PSI – Ανέβηκαν και πάλι οι τόνοι στη Βουλή

Παιχνίδια του ΔΝΤ στην πλάτη της Ελλάδας

Η ελληνική κρίση βάζει σε ”καραντίνα” τους Μέρκελ- Σόιμπλε

Απίστευτο χάθηκαν 2,5 δισεκατομμύρια λόγω… φόβου!

”Κλωτσάνε” στο κούρεμα τα hedge funds – Ναι λένε οι τράπεζες

Επανήλθε δριμύτερος ο Σόιμπλε με νέο τελεσίγραφο: Μέχρι 1η Μαρτίου να ψηφιστούν οι νόμοι “γιατί χάνει την υπομονή του

Μέρκελ: “Όσοι Έλληνες έχουν λεφτά τα έβγαλαν στο εξωτερικό, ενώ το εισόδημα του μέσου πολίτη πλήττεται”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε