Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Εγγυήσεις Βενιζέλου προς αγρότες – Υποσχέθηκε χαμηλό ΦΠΑ και ταμείο στήριξης

Εγγυήσεις Βενιζέλου προς αγρότες – Υποσχέθηκε χαμηλό ΦΠΑ και ταμείο στήριξης

Το αγροτικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, που εγγυήθηκε ότι δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την περιουσία των αγροτών στην Αγροτική Τράπεζα.

«Η περιουσία των Ελλήνων αγροτών είναι απολύτως εγγυημένη» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Με την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος θα ανοίξουμε την πρόσβαση των αγροτών σε όλο το τραπεζικό σύστημα, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί ειδικό ταμείο (στο πρότυπο του ταμείου ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων) για την ενίσχυση των αγροτών με αρχικό κεφάλαιο 500 εκατ. ευρώ.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι στο πλαίσιο του εθνικού φορολογικού συστήματος, «οι ζωοτροφές, τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, τα αγροτικά μηχανήματα και τα εφόδια γενικά της αγροτικής παραγωγής εντάσσονται στον χαμηλότερο δυνατό συντελεστή ΦΠΑ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε να δοθεί ποσό 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση όσων θέλουν να εγκατασταθούν στην ύπαιθρο και να γίνουν αγρότες.
Ταυτόχρονα ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα εντατικοποιηθεί η παραχώρηση γης σε νέους αγρότες.

«Ήδη έχουν δεσμευθεί 400 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ με άλλα 200 εκατομμύρια ιδρύονται ή εκσυγχρονίζονται μικρές και μεσαίες μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων» είπε.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε τον αριθμό αυτών των πολιτών σε 1,5 εκατομμύριο άτομα εκ των οποίων το 20% ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή.

«Το αγροτικό πετρέλαιο μέσω της κάρτας του αγρότη- καταναλωτή αγροτικού πετρελαίου διασφαλίζει ότι μπορούμε να προστατεύσουμε τον αγρότη καταπολεμώντας κάθε κύκλωμα λαθρεμπορίας» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος επανέφερε την πρότασή του για την ηλεκτρονική πλατφόρμα που «θα επιτρέψει στις επιτυχημένες προσπάθειες τύπου “κινήματος της πατάτας” να είναι θεσμοθετημένες, διαφανείς, συστηματικές και αποτελεσματικές τόσο για τον αγρότη όσο και για τον καταναλωτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα ο κ. Σαμαράς»

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε