Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Εγκώμιο στον Ομπάμα έπλεξε ο Α. Τσίπρας

Εγκώμιο στον Ομπάμα έπλεξε ο Α. Τσίπρας

Μιλώντας στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον ο Αλέξης Τσίπρας εκθείασε την πολιτική του Αμερικανού Προέδρου, Ομπάμα, ειδικά σε ότι αφορά στη μεσαία τάξη και επιτέθηκε σε εκείνους που απεργάζονται σχέδια λιτότητας. Διαβεβαίωσε μάλιστα ενώπιον του αμερικανικού ακροατηρίου του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Παρά αυτή την τελευταία διαβεβαίωση ο Α. Τσίπρας δεν δύστασε να χαρακτηρίσει «ηλίθιες και απάνθρωπες πολιτικές που υπαγορεύονται από τους σημερινούς, αυτοκαταστροφικούς ιθύνοντες της Ευρωζώνης», λέγοντας πως δεν μπορεί να τις αποδεχθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η δανειακή σύμβαση θα γίνει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης και καυτηρίασε και τη στάση του ΔΝΤ, λέγοντας πως δεν είναι δουλειά του ΔΝΤ να προβλέψει τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει στις εκλογές.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλάδα βιώνει μια βαθιά κατάθλιψη και παρατήρησε πως ενώ ο ελληνικός λαός είναι εργατικός, δυστυχώς συκοφαντήθηκε από την πολιτική του ηγεσία, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά «φοβούμαι πως για πολλούς οικονομολόγους αλλά και φοιτητές στον τομέα της Δημόσιας Πολιτικής, η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα εργαστήριο πολιτικών λιτότητας».

Επιθετικός εμφανίστηκε και ως προς το μείγμα πολιτική που επιλέχθηκε απ’ την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης:
«Αποφάσισαν ότι ήταν καλύτερα να προσποιούνται ότι αυτό είναι απλώς μια κρίση δημόσιου χρέους, από το να παραδέχονταν ότι έχουν σχεδιάσει μια νομισματική ένωση – έκτρωμα. Αποφάσισαν να επιβάλουν λιτότητα σε υπό κατάρρευση οικονομίες, εξασφαλίζοντας έτσι ότι ο ρυθμός της κατάρρευσης θα επιταχυνθεί», τόνισε.

Στο μήνυμά του προς τους Αμερικανούς ακροατές του ο κ. Τσίπρας τόνισε:
«Θέλω να σας πω ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα, ακόμη και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, σας θεωρούν συνοδοιπόρους στην πολύπλευρη, αλλά σημαντική επιχείρηση για την αποκατάσταση της ευημερίας και της ελπίδας στις δύο πλευρές του Ατλαντικού»

Διαβάστε επίσης:
Ο Τσίπρας έδειξε τον τρόπο Ομπάμα για να ξεπεραστεί η κρίση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε