Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Που Ψηφίζω Εκλογές 2015: Όσα πρέπει να ξέρεις

Που Ψηφίζω Εκλογές 2015: Όσα πρέπει να ξέρεις

Που ψηφίζω Εκλογές 2015: «Φωτιά» έχει πάρει το hastag #ekloges2015_round2 καθώς οι πολίτες καλούνται αύριο Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 να επιλέξουν ποια κόμματα επιθυμούν να τους αντιπροσωπεύσουν στο κοινοβούλιο, στο περιθώριο της νέας δανειακής σύμβασης με τους ευρωπαίους εταίρους. Μάθε εδώ που ψηφίζεις για τις εκλογές 2015, χρησιμοποιώντας την ειδική εφαρμογή του ΥΠΕΣ.

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την εφαρμογή ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ” στις Εκλογές 2015. «Μάθε πού ψηφίζεις» στις εκλογές 2015, με ένα κλικ μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών.
Σε λειτουργία και ήδη ενημερωμένη για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, είναι η εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ «Μάθε που ψηφίζεις». Στην ειδική εφαρμογή εισάγεις τα στοιχεία σου, δηλαδή όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, όνομα μητέρας και χρονολογία γέννησης. Αμέσως η εφαρμογή σου εμφανίζει σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα θα ψηφίσεις την 20η Σεπτεμβρίου 2015.
Επίσης, τέθηκε σε λειτουργία, από το υπουργείο Εσωτερικών, υπηρεσία ενημέρωσης των εκλογέων που θέλουν να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα και σχολικό συγκρότημα όπου ψηφίζουν, την προσεχή Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 2131361500 τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

– Σάββατο από τις 09:00 έως τις 21:00.

– Κυριακή από τις 07:00 έως τις 19:00.

Δώστε τα στοιχεία σας, σύμφωνα με τις οδηγίες στην παρακάτω φόρμα, και βρείτε πού ψηφίζετε:

 


Τα κανάλια θα καλύψουν όλη τη μέρα τις εξελίξεις πριν το κλείσιμο της κάλπης, ενώ αμέσως μετά, στις 19.00 θα μεταδώσουν και τα πρώτα στοιχεία των Exit polls 2015 για τις Εκλογές 2015. Μόλις κλείσουν οι κάλπες, στις 19.00 ακριβώς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALCO Κώστας Παναγόπουλος θα παρουσιάσει το πανελλαδικό exit poll από την ΕΡΤ. Αμέσως μετά, θα μεταδοθούν και οι πρώτες αντιδράσεις από τα κομματικά επιτελεία σε απευθείας σύνδεση.

Το MEGA στις 19.00 ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζουν και αναλύουν το exit poll, δίνοντας την πρώτη εικόνα, εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων. Ο ΑΝΤ1 στις 19:00, ο Στράτος Φαναράς με την εγκυρότητα της Metron Analysis, παρουσιάζει το αποτέλεσμα των πανελλαδικών exit polls, με την πρώτη εικόνα για την έκβαση της πιο κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης των τελευταίων δεκαετιών. Ο ALPHA στις 19:00, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MΑRC, Θωμάς Γεράκης, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll. Το STAR με το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00 ακριβώς, ο πρόεδρος της MRB Δημήτρης Μαύρος, θα ανακοινώσει το πανελλαδικό exit poll και την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.

Το μπαράζ δημοσκοπήσεων δείχνει ότι το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε ντέρμπυ για την ανάδειξη του νικητή των εκλογών, δεδομένου ότι η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακή.
Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ EXIT POLLS ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ  
Το υπουργείο Εσωτερικών θα μεταδώσει σε αυτή την ιστοσελίδα τα  αποτελέσματα εκλογών 2015 

Ανοιχτά τα γραφεία των ταυτοτήτων μέσα στο Σαββατοκύριακο  
Αν δεν έχεις ταυτότητα, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, καθώς τα γραφεία ταυτοτήτων θα είναι είναι ανοιχτά μέσα στο Σαββατοκύριακο για την διευκόλυνση των πολιτών.
Δες τις ώρες : 

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τις ώρες 08.00 έως 16.00 
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00 
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης – αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Υπενθυμίζεται ενδεικτικά, ότι για την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποκτά για πρώτη φορά, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει είναι:
Δύο πρόσφατες ασπρόμαυρες φωτογραφίες (για ταυτότητα), διαστάσεων 3,6*3,6 εκ. Αίτηση που θα προμηθευτεί από την Αστυνομική Υπηρεσία. Βεβαίωση Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Υγειονομικού Εργαστηρίου για την ομάδα Αίματος και το Rhesus (εφόσον επιθυμεί την αναγραφή του στο δελτίο). Ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο, ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων «ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ και ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ» του ενδιαφερόμενου, με λατινικούς χαρακτήρες (εφόσον επιθυμεί ο ίδιος αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων, διαφορετική του προτύπου ΕΛΟΤ 743, υποβάλλοντας παράλληλα και σχετική υπεύθυνη δήλωση)
Επίσης, για Δελτίο Ταυτότητας το οποίο εκδίδεται πρώτη φορά, απαιτείται η βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από έναν μάρτυρα. Σε περίπτωση που είναι ανήλικος/η, την βεβαίωση των στοιχείων μπορεί να κάνει ο γονέας ή εκείνος, που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του.Σημειώνεται ότι η Αρχή έκδοσης του Δελτίου Ταυτότητας, υποχρεωτικά αναζητά αυτεπάγγελτα το πιστοποιητικό γέννησης του Δήμου ή της Κοινότητας του αιτούντος (το πιστοποιητικό γέννησης δεν προσκομίζεται από τον ενδιαφερόμενο).Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.
Διευρυμένο θα είναι επίσης και το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Διαβατηρίων ως ακολούθως:
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τις ώρες 07.30 έως 18.00
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015, από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι και τη λήξη αυτής, δηλαδή κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.
Επισημαίνεται ότι το προσωπικό των Γραφείων θα παρέχει τις υπηρεσίες του προς το κοινό, για την παράδοση των διαβατηρίων, που έχουν ήδη εκτυπωθεί και είναι έτοιμα για να τα παραλάβουν οι δικαιούχοι τους, προκειμένου αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητας κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τα Γραφεία Διαβατηρίων, μπορούν οι πολίτες να βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά ( http://www.passport.gov.gr )
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε