Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Δημοψήφισμα: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο! “ΝΑΙ” ή “ΌΧΙ”; (ΦΩΤΟ)

Δημοψήφισμα: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο! “ΝΑΙ” ή “ΌΧΙ”; (ΦΩΤΟ)

Το “φως” της δημοσιότητας είδε το ψηφοδέλτιο με το οποίο θα βρεθούν… τετ α τετ οι Έλληνες πολίτες την Κυριακή 5 Ιουλίου, για το δημοψήφισμα.

Την Κυριακή, 5 Ιουλίου, οι Έλληνες πολίτες πρέπει να πουν ένα “ΝΑΙ” ή ένα “ΌΧΙ“.

Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ακριβές ερώτημα στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει ο ελληνικός λαός.

Το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος έχει “βγει” ήδη στην δημοσιότητα και συνοδεύεται από το ερώτημα και τις επιλογές “ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΌΧΙ” και “ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΝΑΙ” στα δεξιά του.

Το ερώτημα αναφέρει: “Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους)”.

Δείτε το ψηφοδέλτιο:

Να σημειώσουμε εδώ, πως ήδη υπάρχουν πολλές αντιδράσεις τόσο για τον τρόπο με τον οποίο τίθεται το ερώτημα (σ.σ. γίνεται λόγος για μη κατανοητή διατύπωση), όσο και για τον τρόπο που εμφανίζονται οι επιλογές.

Κι αυτό γιατί η επιλογή “ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΟΧΙ” είναι πάνω από την επιλογή “ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΝΑΙ” και όχι δίπλα – δίπλα, κάτι που σύμφωνα με όσους αντιδρούν θα επηρεάσει τους πολίτες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε