Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Είναι να τους κλαίνε οι ρέγγες! – Βουλευτές πήγαν να πιαστούν στα χέρια – Η σακούλα μυστήριο του Γ. Καρατζαφέρη

Είναι να τους κλαίνε οι ρέγγες! – Βουλευτές πήγαν να πιαστούν στα χέρια – Η σακούλα μυστήριο του Γ. Καρατζαφέρη

– “Άδειασε” τον βουλευτή του ο Γ.Καρατζαφέρης – Γιατί καρδιοχτύπησε ο Χρ. Πρωτόπαππας
– Αγριος καυγάς Ροντούλη και Τσώνη
– “Eίσαι γομάρι. Όπου σε βρώ θα σε πηδ….”, φέρεται να είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
– Τι έλεγε χθες στην τηλεόραση ο κ.Ροντούλης για τα γομάρια
– ‘Oλοι οι διάλογοι

Τα νεύρα των βουλευτών δεν είναι πολύ καλά τελευταία και αυτό φαίνεται από τα απανωτά περιστατικά που έχουμε στο κοινοβούλιο μέσα σε 24 ώρες.
Το σημερινό σήριαλ, είχε απ’ όλα. Θρίλερ, χυδαίες βρισιές και παρολίγον ξύλο. Δυο βουλευτές πήγαν να μετατρέψουν σε ρίνγκ το εντευκτήριο της Βουλής, ενώ ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε το Προεδρείο της Βουλής να αγωνιά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο όταν ψιθύρισε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Πρωτόπαππα οτι μέσα στην τσάντα είχε… ρέγγες!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Νωρίς το μεσημέρι στο εντευκτήριο της Βουλής οι βουλευτές Νίκος Τσώνης του ΠΑΣΟΚ και Αστέριος Ροντούλης του ΛΑΟΣ, πήγαν να παίξουν ξύλο.
Ο Νίκος Τσώνης εξερράγη όταν είδε τον κ. Ροντούλη μπροστά του και του επετέθη για τη χθεσινό χαρακτηρισμό «γομάρια» προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας του πως την ώρα που ο πολιτικός κόσμος είναι στο στόχαστρο δεν μπορεί να μιλά με αυτό τον τρόπο.
Τα πνεύματα άναψαν και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να μην πιαστούν στα χέρια οι δύο άντρες.

Στο εντευκτήριο ήταν οι κύριοι Τσώνης και Γιουματζίδης και εκείνη την ώρα μπήκε ο Αστέριςο Ροντούλης και άλλοι 2 βουλευτές. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Ν. ΤΣΩΝΗΣ: “Μας προσβάλλεις με αυτά που λες. Προσβάλλεις και τις οικογένειές μας… Εσύ είσαι γομάρι, αυτά που λες ισχύουν για σένα… Εμείς παλεύουμε για να κρατήσουμε την κοινωνία και συ μας αποκαλείς γομάρια… Άντε γ… Όπου σε βρίσκω θα σε γ… Μπορεί να μην μπορώ, αλλά θα σε πλακώσω στο ξύλο…”

Σύμφωνα με βουλευτές που ήταν στο εντευκτήριο, ο Αστ. Ροντούλης δεν αντέδρασε.

Β. ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ: “Είσαι προκλητικός. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνεις. Έχει αυτή τη συμπεριφορά συνέχεια και κατ’ επανάληψη”

Παρενέβη Γρ. Νιώτης και Θαν. Οικονόμου και ηρέμησαν τα πνεύματα – αν δεν γινόταν αυτό, λένε βουλευτές, το επεισόδιο θα έπαιρνε απρόβλεπτες διαστάσεις

Ο Γρ. Νιώτης συνέστησε στον έξαλλο Ν. Τσώνη να ρίξει τους τόνους, λέγοντας πως «το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά θεσμικό», «λίγο πριν το ίδιο κατήγγειλε και από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος»

ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ

Ο κ. Ροντούλης μιλώντας στη Βουλή δήλωσε πως ανακαλεί την παλαιότερη δήλωσή του που είχε αποκαλέσει τα μέλη της κυβέρνησης “ψεύτες, απατεώνες και παπατζήδες” και αντί αυτής προχωράει σε μία καινούρια δήλωση.
“Είστε ψεύτες, απατεώνες και γομάρια” ήταν η νέα δήλωση του κ. Ροντούλη κατά της κυβέρνησης.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΜΕΤΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΜΕ ΣΑΚΟΥΛΑ – ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟΝ ΡΟΝΤΟΥΛΗ

Ακολουθώντας τα χνάρια Κανέλλη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, με μια πλαστική σακούλα, ανέβηκε στο βήμα. Πριν όμως ειχε προλάβει να δημιουργήσει πανικό αφού είπε ψυθιριστά στον Χρήστο Πρωτόπαππα ότι μέσα στην σακούλα είχε ρέγγες!
Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Πρωτόπαπας ειδοποίησε το Προεδρείο και όλοι περιμεναν με κομένη την ανάσα να ανοίξει την σακούλα.

«Εγώ δεν έχω ήδη μπακαλικής», είπε ο κ.Καρατζαφέρης. «Εχω ένα λεξικό. Τον θησαυρό της ελληνικής γλώσσας», είπε και χαρακτήρισε «θεμιτή την παρέμβαση του προέδρου, όχι όμως άμεμπτη, αν στο παρελθόν είχε δειχθεί η ίδια ευαισθησία όταν υβρίζετο ο Πρωθυπουργός».
«Ισχύει αυτό που είπε ο κ. Αν. Λοβέρδος, ότι η Αριστερά μένει στο απυρόβλητο, ενώ ό,τι συμβαίνει από την Δεξιά είναι μεμπτό», πρόσθεσε και άρχισε να διαβάζει την ετυμολογία της λέξης «Γομάρι: φορτίον, φόρτωμα, γάϊδαρος, βλάκας, ζώον με φορτίον».
Στο σημείο αυτό άδειασε τον βουλευτή του λέγοντας: «Σαφέστατα θα ήταν μια φράση η οποία θα μπορούσε να παραληφθεί. Αλλά όταν έρχεται ως προϊόν μιας ανάλγητης πολιτικής, δεν μπορεί παρά να αναγκάζεται κανείς να χρησιμοποιεί υπερβολικές εκφράσεις».


ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ Ο Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ

Από την έδρα, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου κατήγγειλε ως «απαράδεκτα αυτά που συνέβησαν με την κ. Κανέλλη για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ», ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό με τον κ. Ροντούλη μίλησε για απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που συνιστούν «ύβρεις» και προσβάλλουν τον ίδιο τον βουλευτή.

«Οι τόσο βαρείς εκφράσεις δεν δείχνουν παλληκαριά, ούτε μειώνουν αυτόν στον οποίο απευθύνονται» πρόσθεσε ο κ. Πετσάλνικος και απηύθυνε «έκκληση προς όλους  και κυρίως τους γραμματείς των Κ.Ο. των κομμάτων να συμβάλλουμε όλοι μα όλοι για να διατηρηθεί ο διάλογος στο ύψος των περιστάσεων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι θεσμοί βάλλονται».

«Το χειρότερο που έχουμε να κάνουμε είναι το ψευτοκουτσαβάκι», επενέβη και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.

«Αυτά για τα ψευτοκουτσαβάκια να τα πει στον Βενιζέλο», αντέδρασε ο Αστ. Ροντούλης.
«Ουδέποτε αναφέρθηκα σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, γιατί ξέρω τι βιώνουν καθημερινά. Αναφέρθηκα σε μια κυβερνητική πρακτική…» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.

«Λυπάμαι δεν κατάλαβε τίποτα ο κ. Ροντούλης… Ξαναδιαβάστε τα πρακτικά. Είναι άθλιο αυτό που κάνατε χθες» αντέδρασε εκ νέου ο κ. Πετσάλνικος.

ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ;

Εκτός βέβαια από τα επεισόδια μεταξύ των βουλευτών, το πολιτικό σκηνικό σε όλο το φάσμα του φαίνεται να είναι διαλυμένο!
Οι δυο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης εμφανίζονται να ζουν σε άλλη στρατόσφαιρα αφού ο μεν κύριος Βενιζέλος την μια ημέρα κινδυνολογεί ασύστολα και την άλλη προσπαθεί να καθησυχάσει λέγοντας οτι τα σενάρια χρεοκοπίας τα λένε μεταξύ τους στο ΚΤΕ Οικονομικων οι βουλευτές για να… περνάει η ώρα. (διαβάστε την είδηση)

Οσο για τον έτερο αντιρπόεδρο, Θ.Πάγκαλο, χθες μιλούσε για 70.000 απολύσεις στο Δημόσιο και σήμερα χρησιμοποίησε την παλιά καλή τακτική: “διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου.” (διαβάστε την είδηση)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αστ. Ροντούλης προς την κυβέρνηση: “Είστε γομάρια”

“Παράσταση” Κανέλλη στο βήμα της Βουλής – Πήγε με γάλα και καρβέλι

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε