Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Είπαμε λεφτά υπάρχουν ενώ δεν υπήρχαν”

Φωτιές άναψε στην κυβέρνηση συνέντευξη του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με σαφείς αιχμές για τον υπουργό Οικονομικών, αλλά και για τη δήλωση (Παπανδρέου) “λεφτά υπάρχουν”.

Ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση υπήρξε υπερβολικό και δημαγωγικό. “Είπαμε ότι λεφτά υπάρχουν ενώ δεν υπήρχαν” τόνισε.

Παράλληλα, έστρεψε τα πυρά του και κατά του υπουργού Οικονομικών αναφέροντας ότι ο ίδιος θα ήταν πολύ προσεκτικός με τη χρήση του όρου “επιλεκτική χρεοκοπία”, γιατί “εμείς παλεύουμε να το αποφύγουμε αυτό και όταν παλεύεις για να το αποφύγεις δεν το φέρνεις στην αυλή σου συζητώντας το”, όπως είπε.

Η δήλωση Λοβέρδου προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ: “Η σημερινή κυνική ομολογία του κ. Λοβέρδου, αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ συνειδητά έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό. Αποδεικνύει, ότι το κόμμα του έπαιξε πολιτικά παιχνίδια, χωρίς να το ενδιαφέρει η χώρα και η οικονομία. Μοναδικός και διαχρονικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας με οποιοδήποτε τίμημα”, ανέφερε ο Γ. Μιχελάκης.

“Και κάτι ακόμα: Το μεγαλοπρεπές άδειασμα στον κ. Βενιζέλο, για το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος ομολογεί ότι ποτέ δεν θα έλεγε για “επιλεκτική χρεοκοπία”, θα μπορούσε να είναι απλά ένα…”συντροφικό μαχαίρωμα”, αν το κόστος δεν κινδύνευε να το πληρώσει ακριβά η χώρα” πρόσθεσε.

Το απόσπασμα από τη συνέντευξη Λοβέρδου

Στη ΝΔ απάντησε με νέα δήλωση ο Α. Λοβέρδος: “Με τον κριτικό και αυτοκριτικό μου λόγο προσπαθώ, με τις όποιες δυνάμεις μου, να συμβάλω στη δημιουργία ενός κλίματος συνεννόησης. (…) Όσοι βλέπουμε αυτή τη συνεννόηση ως εθνική ανάγκη, θα πρέπει να αγνοήσουμε τους οπαδούς του μικροκομματισμού γιατί αυτοί πάντα ήταν πολύ μακριά από τις ανάγκες των Ελλήνων και της Ελλάδας”, ανέφερε.

Απο την κυβέρνηση δεν υπάρχει επισήμως αντίδραση για τις δηλώσεις Λοβέρδου, ωστόσο ρεπορτάζ του Mega αναφέρει ότι υπήρξε συνομιλία τηλεφωνικώς μεταξύ των υπουργών Υγείας και Οικονομικών και ότι δεν υπάρχει θέμα μεταξύ τους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε