Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εισηγούνται στον Βενιζέλο να παραιτηθεί

Είναι ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν από συγκεκριμένους κύκλους. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύντομα θα παραιτηθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στενοί του συνεργάτες του προτείνουν να παραιτηθεί αμέσως μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το PSI. Τότε δηλαδή που το θέμα θα είναι ακόμα “ζεστό” και θα χρεωθεί μια εθνική επιτυχία.
Χρονικά αυτό προσδιορίζεται ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα.

Εκείνοι που το εισογούνται αυτό λένε επίσης ότι έτσι θα μπορεί απερίσπαστος να ασχοληθεί με την κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

Όμως υπάρχουν και άλλοι που λένε ότι ο κ. Βενζέλος πρέπει να μείνει μέχρι το τέλος και να ολοκληρώσει το έργο που έχει αναλάβει.

‘Αλλωστε ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει η φθορά από τα επώδυνα μετρα που ανακοινώνονται.

Όσο για τον διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, αν τελικά κάνεις δεκτές τις εισηγήσεις και παραιτηθεί, όλα δείχνουν ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αναλάβει κι αυτή την θέση.

Συνάντηση με Παπαδήμο

O επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα έρχεται στην Αθήνα πιθανότατα το βράδυ της Πέμπτης. Ενόψει της άφιξης αυτής ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει σύσκεψη τώρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, απαραίτητη προϋπόθεση για τη νέα δανειακή σύμβαση των 100+30 δισ. ευρώ.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών δεν αποκλείεται να εξεταστούν και θέματα που αφορούν τις διαπραγματεύσεις που θα αρχίσουν το προσεχές διάστημα με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, καθώς και τα μέτρα που θα συνοδεύουν το νέο πακέτο βοήθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεροσφύρι στο Μαξίμου

Κλειδώνει το κούρεμα τις επόμενες ημέρες

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε