Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλέγονται Καμίνης, Μιχαλολιάκος – Κοντά στην εκλογή Δημαράς – Μπροστά με 200 ψήφους ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη

–  Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ήδη χαμένο τον δήμο Θεσσαλονίκης και νικητή τον Μπουτάρη
– Ο Δήμος Αθηναίων μετά από αρκετά χρόνια περνάει στα χέρια του ΠΑΣΟΚ
– Το ΠΑΣΟΚ χάνει τον δήμο της Πάτρας από ανεξάρτητο υποψήφιο
– Ο κ. Μαντούβαλος χάρισε τη νίκη στον κ. Μιχαλολιάκο

Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμα τόσο ασφαλή, ωστόσο η πρώτη εικόνα δείχνει ποιοί έχουν ένα έστω και μικρό προβάδισμα στους μεγάλους δήμους της χώρας.

Στον δήμο Αθηναίων, έγινε μία ανατροπή που θα συζητηθεί πολύ τις επόμενες ημέρες, καθώς ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Καμίνης εκλέγεται νέος δήμαρχος Αθηναίων.

Δείτε τα αποτελέσματα στον Δήμο Αθηναίων

Στον Πειραιά οι ψηφοφόροι και πάλι έκαναν την ανατροπή, καθώς το φαβορί του πρώτου γύρου, ο κ. Μίχας έχασε την  εκλογική μάχη και σύμφωνα με τα αποτελέσματα δήμαρχος Πειραιά εκλέγεται ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Στην ανατροπή αυτή φαίνεται πως συντέλεσε καταλυτικά και η παρέμβαση του Πέτρου Μαντούβαλου, ο οποίος δήλωσε τη σαφή στήριξή του προς τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε τα αποτελέσματα στον Δήμο Πειραιά

Στον δήμο της Θεσσαλονίκης τα πράγματα είναι τρομερά δύσκολα, καθώς μέχρι αυτή την ώρα ο κ. Μπουτάρης φαίνεται πως προηγείται μόνο με 200 ψήφους διαφορά, αν και στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν πως ο υποψήφιός τους κ. Γκιουλέκας είναι ο ηττημένος της εκλογικής μάχης.

Δείτε τα αποτελέσματα στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Στον δήμο της Πάτρας τα πράγματα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν καθώς ο ανεξάρτητος υποψήφιος με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δημαράς έχει σαφές προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του κ. Κατσικόπουλου, που είναι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, κ. Κατσικόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Πατρέων είναι παραδοσιακά ένας δήμος όπου το ΠΑΣΟΚ εξασφάλιζε μέχρι σήμερα πάντα νίκη.

Δείτε τα αποτελέσματα στον Δήμο Πατρέων

Την ίδια ώρα στις περιφέρειες υπάρχουν και εκεί ντέρμπι τα οποία δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει, αλλά υπάρχει μία δυναμική. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα φαίνεται πως κερδίζει 8 περιφέρειες, ενώ η Νέα Δημοκρατία κερδίζει προς το παρόν 5 περιφέρειες.

Δείτε ποιές περιφέρειες κερδίζει το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία

Διαβάστε επίσης:

Αθήνα:Οι πρώτες αντιδράσεις από τα “στρατόπεδα” των δύο υποψηφίων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε