Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκλογές με … κόκκινα αυγά;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Οι συμφωνία των αντιπροσωπειών των κομμάτων έκανε λόγο για τη 19η Φεβρουαρίου ως την πιο κατάλληλη ημερομηνία εκλογών. Ποτέ όμως σε επίσημο έγγραφο δεν υπήρξε αναφορά σε ημερομηνία εκλογών

Η διατύπωση από μόνη της δεν οριστικοποιεί την ημερομηνία, είναι θέμα ερμηνείας. Ήδη από την επομένη του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης οι απόψεις διίστανται.

Για την μεν πλευρά του ΠΑΣΟΚ η ημερομηνία είναι ανοιχτή, δηλαδή στέκεται περισσότερο στην ολοκλήρωση του έργου που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Για τη Ν.Δ. η 19η Φεβρουαρίου είναι η ημερομηνία των εκλογών… τελεία. Η Συγγρού θεωρεί υπέρ αρκετό τον χρόνο μέχρι τότε. Η δόση έχει ήδη ξεπαγώσει, ο προϋπολογισμός θα έχει ψηφιστεί το PSI θα έχει ολοκληρωθεί… άρα δεν τίθεται θέμα αναβολής.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες που μιλούν για παράταση στο χρόνο ζωής της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Για την ακρίβεια κάποιοι λένε πως θα πρέπει να γίνει και η Σύνοδος Κορυφής του Μαρτίου και ύστερα οι εκλογές. Με λίγα λόγια μεταθέτουν τις εκλογές απ’ την προτελευταία Κυριακή του Φλεβάρη (19η του μήνα) στην τελευταία Κυριακή του Απριλίου ή(το πολύ όμως ) στις δύο πρώτες Κυριακές του Μαϊου.

Αυτό βέβαια για όσους θεωρούν εμπόδιο την περίοδο των εορτών του Πάσχα (15 Απριλίου). Όπως και να ‘χει αρκετοί … προβλέπουν πλέον ότι είτε οι εκλογές, είτε η προεκλογική περίοδος θα έχει… κόκκινα αυγά.

Όσοι σκέπτονται… πονηρά προσθέτουν πως ίσως η παράταση ζωής της νέας κυβέρνησης “βολεύει” και τα δυο μεγάλα κόμματα, καθώς χωρίς δικό τους πολιτικό κόστος θα βγει “δύσκολη δουλειά”.

Από την άλλη ωστόσο δεν είναι και λίγοι εκείνοι μέσα στις ηγετικές ομάδες των κομμάτων που φοβούνται την ισχύ που αποκτά το λεγόμενο και “κόμμα Παπαδήμου” που διατρέχει οριζόντια τα δυο μεγάλα κόμματα.

Παράλληλα υπάρχει και το εσωκομματικό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ, για την ακρίβεια οι αντίπαλοι του Γ. Παπανδρέου εντός κόμματος που θεωρούν πως όσο περνάει ο καιρός αμβλύνονται οι εντυπώσεις, ο Γ. Παπανδρέου εξωραΐζει την εικόνα του κερδίζοντας πόντους ενόψει εσωκομματικών διαδικασιών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε