Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Εκλογές με το βλέμμα στους “νοικοκυραίους” και το ευρώ

Εκλογές με το βλέμμα στους “νοικοκυραίους” και το ευρώ

Όλες οι γραμματείες της ΝΔ συγκεντρώθηκαν χθες υπό τον πρόεδρο της επιτροπής εκλογικού αγώνα Βαγγέλη

Μεϊμαράκη για να ληφθούν οι αποφάσεις για τους τομείς ευθύνης και να δοθούν οι κατευθύνσεις. Κεντρικό σύνθημα το ότι αυτές οι εκλογές είναι το στοίχημα όλων, όχι μόνο της ΝΔ, για τη χώρα και τους πολίτες.

Ήδη το δίλημμα που μπαίνει από τη Συγγρού είναι σαφές.

“Ευρώ ή δραχμή;”

Η στρατηγική έχει επιλεχθεί προσεκτικά με διπλό στόχο.

Το δίλημμα δεξιά ή αριστερά δεν μπαίνει καθώς εκτός από διχαστικό και με παραπομπές στο παρελθόν θεωρείται πως στερεί από το κόμμα ψηφοφόρους από το χώρο του κέντρου.

Παράλληλα με το “φάντασμα” της δραχμής είναι σαφές πως στοχοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι και ο βασικός αντίπαλος.

Με το δίλημμα αυτό προσεγγίζονται άμεσα οι λεγόμενοι “νοικοκυραίοι” οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνθηκε ήδη απ’ την προηγούμενη προεκλογική μάχη ο Αντώνης Σαμαράς και που πλέον πάρθηκε η απόφαση να τεθεί ευθέως το ερώτημα.

Η μεσαία τάξη (οι νοικοκυραίοι) χωρίς μεγάλο βαθμό πόλωσης μεταξύ δεξιάς και αριστεράς και με το δίλημμα ευρώ δραχμή είναι πιο εύκολα προσεγγίσιμοι θεωρεί το επιτελείο της Συγγρού στο αγώνα “πόρτα-πόρτα” τον οποίο κλήθηκαν να ξεκινήσουν τα στελέχη.

Ταυτόχρονα θα τονιστεί η προσχώρηση στο κόμμα και δυνάμεων που αντιτάχθηκαν στο Μνημόνιο2 σε μια λογική απαγκίστρωσης του κόμματος από τις λεγόμενες μνημονιακές δυνάμεις.

Η Ν.Δ. θα προσπαθήσει να πείσει πως σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει και κυβερνητική πρόταση και εμπειρία, τονίζοντας πως το αντίπαλο στρατόπεδο τώρα διαμορφώνει πρόγραμμα για το οποίο ωστόσο μπαίνουν πολλά ερωτηματικά στο κατά πόσο είναι βιώσιμο και κατά πόσο εξασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ… για να ξαναγυρίσει έτσι η “κουβέντα” στο δίλημμα “ευρώ ή δραχμή”.

Ισχυρό χαρτί για τη Συγγρού θεωρείται και το κλίμα που φαίνεται να διαμορφώνεται από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που εκτός του ότι φέρνουν και πάλι μπροστά τη ΝΔ, δίνουν στο κόμμα αυξημένα ποσοστά, γεγονός που δίνει ένα ακόμη επιχείρημα στα στελέχη στο πλαίσιο της πανστρατιάς των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε