Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές μέσα στο 2011 “βλέπει” ο Γ. Καρατζαφέρης

Αναφορικά με την ΝΔ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε τον κ. Αντώνη Σαμαρά για «φοβικά σύνδρομα».

Στην εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, έκανε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στο κυβερνητικό σχήμα, κάνοντας λόγο για «ανεπάρκεια στελεχών».

Ο κ. Καρατζαφέρης στις δηλώσεις του (Real FM) εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει μέσα στη χρονιά εκλογές και εξειδίκευσε την εκτίμησή του, λέγοντας ότι «θα γίνουν το φθινόπωρο». Όπως υποστήριξε, εκλογές θα γίνουν γιατί ο πρωθυπουργός «δεν αντέχει». «Με αυτό το πράγμα δεν μπορεί να προχωρήσει. Το ξέρει. Ο άνθρωπος έχει μία ανεπάρκεια στελεχών», πρόσθεσε. Τόνισε δε ότι έχει σκοπό να ρίξει ο ίδιος την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: «Το έκανα το 1989, θα το ξανακάνω και τώρα. Αυτή η κυβέρνηση είναι ανεπαρκής», είπε και υποστήριξε ότι έδωσε μια ευκαιρία στον πρωθυπουργό με το Μνημόνιο για να βοηθήσει τη χώρα, αλλά «διαπίστωσα ότι είναι ανεπαρκής, απονευρωμένη, άχρηστη, αν θέλετε.Θα τους πολεμήσω να τους ρίξω. Αν θέλει τώρα η ΝΔ να με ακολουθήσει, έχει καλώς».

Αναφορικά με την ΝΔ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε τον κ. Αντώνη Σαμαρά για «φοβικά σύνδρομα». Είπε συγκεκριμένα ότι ο ίδιος (ο αρχηγός του ΛΑΟΣ) είναι ανοιχτός άνθρωπος που ψάχνει το διάλογο, αρκεί να βρει απέναντί του άνθρωπο. Όμως, όπως είπε, «δεν βρίσκω άνθρωπο. Βλέπω φοβισμένους ανθρώπους. Βλέπω ανθρώπους οι οποίοι φοβούνται τη σκιά τους, φοβούνται το συνεργάτη τους. Αν φύγει από αυτά τα φοβικά σύνδρομα ο κ. Σαμαράς, ξέρει το τηλέφωνό μου, ξέρει τη διεύθυνσή μου».

Επανέλαβε τη θέση του ότι «ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι ουσία αρχηγός της ΝΔ» και επικαλέστηκε προς τούτο “μαρτυρίες” βουλευτών της ΝΔ: «Δεν το λέω εγώ. Εγώ ακροατής είμαι των βουλευτών στο περιστύλιο. Το λένε όλοι. Και μου λένε μάλιστα άνθρωποι με σοβαρότατα αξιώματα ότι «δεν τον έχουμε δει στο πρόσωπο ποιος είναι. Πώς μπορεί να διευθύνει το κόμμα;», είπε ο κ.Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στην στήριξη που έδωσε στο Μνημόνιο, ο κ.Καρατζαφέρης είπε ότι είναι η μεγαλύτερη πολιτική πράξη που έχει κάνει, «γιατί όταν έφτασε η χώρα στο παρά πέντε, ούρλιαζα μέσα στη Βουλή. Εγώ για να σώσω τη μάνα μου θα έπαιρνα λεφτά από παντού. Εκεί είχανε φτάσει την Ελλάδα, ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Εκτίμησε ότι «δολίως μας πήγε σε μονόδρομο ο κ. Παπανδρέου» και σημείωσεότι «μπορούσαμε τους 8 μήνες εκείνους, να γίνουν πράξεις κι ενέργειες που δεν έγιναν μόνο και μόνο για να πάμε εκεί».

«Προτίμησα ανάμεσα στο πολιτικό κόστος και την επιβίωση της χώρας, την επιβίωση της χώρας. Τα καραγκιοζιλίκια αυτά του Σαμαρά εγώ δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω. Να μου πει σήμερα ο κ. Σαμαράς πού θα βρούμε λεφτά, να διώξω την τρόικα αύριο το πρωί. Έφεραν την κατάσταση της Ελλάδας εκεί που είναι κι έρχονται και μιλάνε. Δεν έπρεπε να μιλάνε για δεκαετίες αυτοί που έφεραν τη χώρα σε αυτό την κατάσταση», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Εξ άλλου, αναφερόμενος στην άδεια που έδωσε η Τουρκία σε ιταλικό πλοίο να κάνει έρευνες στο Καστελόριζο, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα να παραιτηθεί:

«Καταλαβαίνετε τί νομιμοποίηση γίνεται των διεκδικήσεων του κ. Νταβούτογλου; Αντιλαμβάνεστε τί προδοσίες γίνονται; Αντιλαμβάνεστε τί εγκλήματα διαπράττονται εξαιτίας της ανεπάρκειας της εξωτερικής πολιτικής; Έχουμε έναν Νταβούτογλου απέναντι, ο οποίος, εν πάση περιπτώσει, είναι ένα τεράστιο μέγεθος για τα δεδομένα της περιοχής μας και εμείς αντιπαρατάσσουμε τον κ. Δρούτσα. Είναι τρελά πράγματα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

*** Αύριο το πρωί, ο κ. Καρατζαφέρης θα παραστεί στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει την Παρέλαση στο Σύνταγμα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε