Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκλογική συνεργασία ζητά ο Τσίπρας

Εκλογική συνεργασία ζητά ο Τσίπρας

 Εκλογική συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων που απαιτούν εναλλακτικό δρόμο για τη χώρα πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας , «για μια συνεργασία στις επερχόμενες εκλογές, που θα περιλαμβάνει ολόκληρη την αριστερά, δυνάμεις από τον οικολογικό χώρο, δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι ανάγκη η Αριστερά να υπερβεί τον κατακερματισμό, να δώσει ελπίδα στους αγώνες για την μεγάλη ανατροπή , διεκδικώντας επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους, φορολόγηση του πλούτου και ριζική αναδιανομή του υπέρ των ασθενέστερων, επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους και κοινωνικοποίηση του χρεοκοπημένου τραπεζικού συστήματος.

Ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είπε η σημερινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής είναι ένα βήμα επαναθεμελίωσης που γίνεται με βάση τη δημοκρατία, την ανοιχτή συλλογική λειτουργία και την ξεκάθαρη πολιτική συνεννόηση, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι «στις εξαιρετικά κρίσιμες περιόδους που ζούμε, η Αριστερά οφείλει να αποδείξει και θα αποδείξει ότι μπορεί να γονιμοποιεί τις διαφορετικές απόψεις, να τις συνθέτει δημιουργικά και να πρωταγωνιστεί στους κοινωνικούς αγώνες».

Ως προς τις πολιτικές εξελίξεις, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «έφτασε η ώρα μηδέν» για την κυβέρνηση η οποία «πρέπει να φύγει το γρηγορότερο, γιατί αν δε φύγει θα λεηλατήσει τη κοινωνία». Και μαζί της, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας «να καταρρεύσουν και τα σενάρια συγκυβέρνησης των κομμάτων που είναι διατεθειμένα να εφαρμόσουν το μνημόνιο».

Σύμφωνα με εκτίμηση του κ. Τσίπρα, οι πρόσφατες εξελίξεις κατέδειξαν το ολοκληρωτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η πολιτική των Μνημονίων, αφού «οι οικονομικοί στόχοι είναι άπιαστοι, οι δείκτες επιδεινώνονται συνεχώς, και οι προοπτικές εξόδου από τη ύφεση ολοένα και απομακρύνονται». Στο σημείο αυτό επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «μέσα στον πανικό τους, αντί να παραδεχθούν την αποτυχία ασχολούνται με την επικοινωνιακή διαχείριση της κατάρρευσης. Με τον υπουργό των Οικονομικών, που ουσιαστικά ασκεί χρέη πρωθυπουργεύοντος αντιπροέδρου, να διαψεύδει την επόμενη μέρα όσα με περισσή αυτοπεποίθηση ανακοινώνει τη προηγούμενη».

Σε έμμεση αναφορά του στην επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και στην επανεμφάνιση των «Αγανακτισμένων», ο κ. Τσίπρας είπε ότι «σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, όχι γιατί είναι η επέτειος της ίδρυσης ενός κόμματος που δεν υπάρχει πια, που με ευθύνη της ηγεσίας του έχει αντικατασταθεί από το Κόμμα του μνημονίου, αλλά γιατί σήμερα είναι το ραντεβού των πλατειών». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κόσμος επανακάμπτει στις πλατείες για να εκφράσει ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο αποφασιστικά μια αγανάκτηση που συνεχώς εξαπλώνεται και βαθαίνει σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

«Θέλουμε την ευρύτερη δυνατή συνεργασία όσων είναι αντίθετοι στην πολιτική των Μνημονίων, και στην κοινωνική λεηλασία που διενεργείται αυτή τη στιγμή στον τόπο μας. Μιλάμε για μια συνεργασία στις επερχόμενες εκλογές που θα περιλαμβάνει ολόκληρη την Αριστερά, δυνάμεις από τον Οικολογικό χώρο, δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας» τόνισε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας.-

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε