Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Εξαιτίας της δόσης το Μαξίμου “κρατάει” τον Ρουπακιώτη παρά το αντάρτικο – “Παγώνει” και ο ανασχηματισμός

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Ο κ. Ρουπακιώτης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ενισχύει τη Χρυσή Αυγή με το νόμο για την ιθαγένεια
– Ο υπουργός διαφωνεί συνολικά με το Μνημόνιο 3 και αναζητά τρόπους αποχώρησής του από την κυβέρνηση
– Μετά τις δηλώσεις, ο κ. Κουβέλης μίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Δικαιοσύνης
– Απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και αναμένεται σύντομα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Άλλο ένα πλήγμα στην ήδη “τραυματισμένη” τριτοκομματική κυβέρνηση έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτης με όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, όπου έκανε σαφή τη θέση του και κυρίως την αντίθεσή του με τον ίδιο τον Άντωνη Σαμαρά και τους χειρισμούς του, κυρίως στο θέμα της ιθαγένειας.

Μάλιστα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με αυτό τον τρόπο ενισχύει την Χρυσή Αυγή. Δεν ήταν μόνο αυτό όμως, που ίσως να θεωρείται φυσιολογικό σε μία κυβέρνηση να λέει κάποιος την άποψή του. Ο κ. Ρουπακιώτης, ο οποίος θυμίζουμε ότι είχε υπογράψει το Μνημόνιο μετά την οργισμένη παρέμβαση Κουβέλη, προχώρησε ένα βήμα περισσότερο από τη λεκτική διαφωνία. Δήλωσε πως θα αλλάξει τα μέτρα που αφορούν στους δικηγόρους και τα οποία ψηφίστηκαν στο Μεσοπρόθεσμο περίπου μία εβδομάδα πριν.

Στην ουσία με αυτό τον τρόπο ο κ. Ρουπακιώτης δείχνει ότι επαναστατεί τόσο εναντίον της τρόικας, αλλά και της ίδιας κυβέρνησης, της οποίας είναι μέλος, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει μέσα σε αυτή και προετοιμάζει ίσως με αυτό τον τρόπο την έξοδό του. Ωστόσο, προκαλεί ερωτήματα γιατί ο ίδιος δεν παραιτείται, αλλά προχωράει σε αυτές τις ενέργειες, έτσι ώστε το Μαξίμου να του δείξει την πόρτα της εξόδου.

Πάντως, από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως στηρίζει τον κ. Ρουπακιώτη και μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με πληροφορίες είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά για τα όσα ανέφερε ο υπουργός στην συνέντευξη Τύπου.

Για το θέμα αυτό επίσημα το Μέγαρο Μαξίμου έχει επιβάλλει στους πάντες σιγή ασυρμάτου, προκειμένου να μην πέσει λάδι στη φωτιά! Ο πρωθυπουργός αν και στη Μάλτα ενημερώθηκε για το συμβάν, αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι προτεραιότητες αυτή τη στιγμή είναι άλλες και το θέμα θα λυθεί με τον κ. Ρουπακιώτη εν ευθέτω χρόνο.

Η παρουσία της ΔΗΜΑΡ στην τριτοκομματική κυβέρνηση είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη και αυτό το γνωρίζει ο πρωθυπουργός και για αυτό το λόγο ο κ. Σαμαράς σύμφωνα με πληροφορίες δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο εξόδου του κ. Ρουπακιώτη από την κυβέρνηση.

Μάλιστα, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως η όποια απόφαση για τη σύνθεση της κυβέρνησης θα παρθεί μετά τις αποφάσεις των Βρυξελλών και αφού έχει εκταμιευτεί η δόση από τους δανειστές μας. Για αυτό λοιπόν το λόγο, ο κ. Σαμαράς δεν σκέφτεται προς το παρόν ούτε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ούτε μεμονωμένης εξόδου προσώπου από την κυβέρνηση του.

Για το λόγο αυτό εντός των επόμενων ημερών σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, στην οποία θα προσπαθήσουν να λύσουν αυτά τα εσωτερικά θέματα, αλλά και να πάρουν τις αποφάσεις τους για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, αφού βέβαια πάντα παρθούν οι αποφάσεις από τις Βρυξέλλες και μπουν τα χρήματα των δανειστών στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απόλυτη διαφοροποίηση Ρουπακιώτη από κυβέρνηση και πρωθυπουργό προσωπικά – Επιχειρεί ηρωική έξοδο;

Της … ιθαγένειας στην Κυβέρνηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε