Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Έξαλλοι χιλιάδες δικηγόροι με τον Πάγκαλο

Έξαλλοι χιλιάδες δικηγόροι με τον Πάγκαλο

Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση διάβασε ο δικηγορικός σύλλογος την συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σε ελβετικές εφημερίδες.

“Αήθη επίθεση κατά του δικηγορικού κόσμου” χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Γιάννης Αδαμόπουλος, τα όσα αναφέρει ο Θεόδωρος Πάγκαλος για τους δικηγόρους και ζητάει την ανασκευή τους.

“Πέρα από το άκομψο και το αναίτιο της εν λόγω επίθεσης, η οποία έχει ως στόχο, όπως πλέον είναι προφανές, τη στοχοποίηση των δικηγόρων στα μάτια της κοινωνίας ως κατά τεκμήριο προνομιούχων και τη συνακόλουθη τεχνητή πρόκληση αποπροσανατολιστικών αντιδράσεων μεταξύ επιμέρους κοινωνικών ομάδων, δεν μπορούμε παρά να αναφερθούμε και στην ουσία των λεγομένων του κυρίου αντιπροέδρου” προσθέτει ο ίδιος.

Τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου, όπως υποστηρίζει ο κ. Αδαμόπουλος, στοχοποιούνται συλλήβδην ως δήθεν παράνομοι και φοροφυγάδες που “κλέβουν το κράτος” καθώς ανάμεσα σε όσα ανέφερε ήταν και το ότι είναι αδιανόητο οι δικηγόροι στην Αθήνα δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ!

“Όχι μόνο παραγνωρίζουν την αναμφισβήτητη συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, η οποία έχει επέλθει τελευταία συνεπεία και της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα και την αντίστοιχη συρρίκνωση των εισοδημάτων των δικηγόρων, αλλά επιπλέον ενεργούν όλως απαξιωτικά κατά του συνόλου της δικηγορικής κοινότητας, η πλειοψηφία των μελών της οποίας απαρτίζεται από νομοταγείς φορολογούμενους που εκπληρώνουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος”, ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του συλλόγου για την γενίκευση του κ. Πάγκαλου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω του κ. Αδαμόπουλου, “εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στην εκ νέου παραληρηματικού τύπου άδικη, γεμάτη γενικεύσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς επίθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κυρίου Πάγκαλου, προς το σύνολο των μελών της δικηγορικής κοινότητας αδιακρίτως και τον καλεί να ανασκευάσει τις ανακρίβειες που διατύπωσε, προσβάλλοντας και εκθέτοντας σε διεθνές επίπεδο έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο με σημαντική ιστορία και αδιαμφισβήτητη προσφορά στη χώρα”.

Διαβάστε επίσης:

70.000 απολύσεις “βλέπει” ο Θ. Πάγκαλος

Πάγκαλος: “Μνησίκακος ο Σαμαράς – Ανεύθυνος ο Τσίπρας”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε