Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εξεταστική Επιτροπή γιά τα “greek statistics”;

Τόσο είναι το έλλειμμα που μας άφησαν... (ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
 
Ο υπουργός Οικονομικών το αφήνει ανοιχτό. Οι Ευρωπαίοι όμως…
 
 

ζητούν επιτακτικά καταλογισμό ευθυνών γιά το “μαγείρεμα” των ελληνικών στοιχείων. Χαρακτηριστική η δήλωση του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών στο πρόσφατο Ecofin ότι “κάποιοι έχουν ευθύνες και πρέπει να καταλογιστούν”.

Ο κυβερνητικός εκπροσωπος κ. Πεταλωτής είπε το μεσημέρι ότι όπου υπάρχουν ποινικές ευθύνες θα καταλογιστούν. 

Όπως είπε στα «ΝΕΑ» ο Γ.Παπακωνσταντίνου, αναμένει την πλήρη έκθεση της ανεξάρτητης αρχής, η οποία ερευνά τη διόγκωση του ελλείμματος και τα ψευδή στοιχεία που έστελνε η κυβέρνηση Καραμανλή στην Κομισιόν και εξαιτίας των οποίων η Ελλάδα τέθηκε υπό τη σκληρή επιτήρηση της Ε.Ε. «Δεν θέλω να προτρέξω», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου για να προσθέσει ότι την έκθεση θα τη διαβιβάσει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Σε ερώτηση αν η αποστολή της έκθεσης στη Βουλή είναι το προοίμιο για πρόταση της κυβέρνησης να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, απάντησε ότι «αυτό δεν εξαρτάται από μένα, αλλά επειδή είναι ένα πολιτικό ζήτημα, είναι μια απόφαση που θα λάβουν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους».
Οι έρευνες θα προσανατολιστούν κατά τα φαινόμενα σε δύο πρόσωπα: στους Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιάννη Παπαθανασίου. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρεί ότι οι δύο πρώην υπουργοί όχι μόνο έστελναν εν γνώσει τος ψευδή στοιχεία στις Βρυξέλλες, αλλά και βαρύνονται με πράξεις ή παραλείψεις, που διεύρυναν το δημόσιο χρέος, μείωσαν τα έσοδα και “εκτόξευσαν” τα έξοδα.

Ένα ιδιαίτερα επικριτικό άρθρο για την ελληνική οικονομία, δημοσιεύει και η εφημερίδα Financial Times (εδώ)

* Γιά τις αλλαγές που εξήγγειλε ο Γ.Παπακωνσταντίνου σε φορολογία-ασφαλιστικό, δείτε το σχετικό ρεπορτάζ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε