Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Εξώδικο και προθεσμία για την παραλαβή του C4I

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Είτε παραδίδει εντός 15 ημερών το σύστημα είτε η ελληνική κυβέρνηση δε θα παραλάβει το C4I διεμήνυμα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην εταιρία SAIC.

Με εξώδικο προς την εταιρία, το υπουργείο ανακοινώνει την πρόθεσή του να καταγγείλει τη σύμβαση, εάν εντός 15 ημερών η εταιρεία δεν παραδώσει το σύστημα “με το κλειδί στο χέρι” ή αν δε συμφωνηθεί άλλο χρονοδιάγραμμα παράδοσης του συστήματος. 

Την απόφαση έλαβε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας και στηρίζεται στις αποκλίσεις και στις ελλείψεις που καταγράφει η Επιτροπή ελέγχου και παραλαβής προμηθειών. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Επιτροπής, το σύστημα δεν είναι ενιαίο και πλήρως λειτουργικό και έτοιμο για υπηρεσιακή χρήση όπως προέκυψε από γενική δοκιμή οποία έγινε σε πλήρη ανάπτυξη. Μάλιστα, αποφασίστηκε να παρακρατηθούν εγγυητικές επιστολές συνολικού ύψους 18.900 ευρώ. 

Στο εξώδικο του υπουργείου τονίζεται ότι η Επιτροπή διαπίστωσε αδυναμία εκπλήρωσης της θεμελιώδους συμβατικής υποχρέωσης που είχε έναντι του υπουργείου και οι υποχρεώσεις αυτές δεν εκπληρώθηκαν παρά τις οχλήσεις εκ μέρους του υπουργείου και παρότι έχει καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής. Σύμφωνα με όσα καταγράφονται στο εξώδικο, η εταιρεία έπρεπε να παραδώσει το σύστημα μετά από ελέγχους και δοκιμές στις οποίες θα αποδεικνυόταν η ορθή λειτουργία του αλλά αυτή η λειτουργία δεν καταγράφτηκε στις δοκιμές. 

Τέλος στο εξώδικο τονίζεται ότι το υπουργείο επιφυλάσσεται για να ασκήσει κάθε δικαίωμα που απορρέει από τη σύμβαση εάν αυτή δεν εκτελεστεί σωστά εκ μέρους της εταιρείας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε