Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ΕΚΤ : Κάποια μερική απώλεια εθνικής κυριαρχίας είναι αναπόφευκτη

Την απίστευτη αυτή δήλωση έκανε ο Γιούργκεν Σταρκ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα ενώ ταυτόχρονα έδειξε προς Λονδίνο και Ν.Υόρκη για τα σενάρια αναδιάρθρωσης.
 

Όπως επεσήμανε ο κύριος Σταρκ : ”οι χώρες που δέχονται “πακέτο” βοήθειας θα πρέπει να συμμορφώνονται απόλυτα με τους κανόνες που θέτει η τρόϊκα” και συνέχισε λέγοντας πως : ” στο πλαίσιο ενός ενιαίου νομίσματος -όπως το ευρώ- κάποια μερική απώλεια εθνικής κυριαρχίας είναι αναπόφευκτη αλλιώς θα υπάρξουν επιπτώσεις”.
 
Εξαιρετικά καυστικός ήταν και απέναντι στις αγορές ο Γιούργκεν Σταρκ : “η συζήτηση για αναδιάρθρωση έχει πυροδοτηθεί από Λονδίνο και Νέα Υόρκη, υπάρχουν κεκτημένα συμφέροντα εκεί, αλλά δεν ξέρω ποιος προσδοκά τι. Εμείς δεν την κάνουμε στην Ευρωζώνη”.
 
Το μέλος της ΕΚΤ, εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αφού όπως είπε “είναι αυταπάτη ότι θα έλυνε το πρόβλημα και θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία.Μπορεί να είναι δημοφιλές επιχείρημα, αλλά πρέπει να τελειώνουμε με αυτό. Έχει καταστροφικές συνέπειες σε τράπεζες και οικονομία”.
 
Μάλιστα, ο κ. Σταρκ, εμφανίστηκε αντίθετος σε κάθε μορφής αναδιάρθρωση, ακόμη και σε επιμήκυνση.
 

Διαβάστε επίσης :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε