Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τη κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο

Η έκτακτη σύσκεψη Παπανδρέου-Μπεγλίτη-Λαμπρινίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου,δεν είχε ανακοινωθεί. Οι τρεις τους συζήτησαν το θέμα της κλιμάκωσης της έντασης που επιχειρεί σε καθημερινή πλέον βάση η Τουρκία.

Ο ΥΕΘΑ ενημέρωσε αναλυτικά για τα όσα συζήτησε στο Ισραήλ και μετέφερε το “πολεμικό” κλίμα που υπάρχει στο Τελ Αβίβ. Η Ελλάδα σαφώς και επηρεάζεται από το θερμό κλίμα που επικρατεί μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ,λόγω της Κύπρου που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στην σύγκρουση των δύο. Οι έρευνες για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι αυτές που “καίνε” την Τουρκία.

Ασφαλώς η Αθήνα βρίσκεται σε κατάσταση επαγρύπνησης και για το ενδεχόμενο εκδήλωσης τουρκικής πρόκλησης στο Αιγαίο,αν και αυτό το σενάριο προς το παρόν δεν προβληματίζει ιδιαίτερα την κυβέρνηση.

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ:ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Η Κυπριακή Δημοκρατία εκμεταλλεύεται το αυτονόητο κυριαρχικό της δικαίωμα και σεβόμενη πλήρως το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, προχωρεί σε διερευνητική γεώτρηση για ανεύρεση πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης της διϋπουργικής επιτροπής για το θέμα του φυσικού αερίου.

Εστειλε μήνυμα στην Αγκυρα με αφορμή τις πρόσφατες απειλές της, λέγοντας ότι συμπεριφέρεται ως ταραξίας στην περιοχή και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και την ΕΕ να παρέμβει σε περίπτωση που η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ONALERT.GR

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε