Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκτός κυβερνητικής γραμμής ο Ανωμερίτης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Παρά την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα για να κάνει το χατίρι των δανειστών, ο πρόεδρος του ΟΛΠ διαφοροποιείται και ζητά τη διατήρηση του 51% των λιμανιών στο δημόσιο.

Κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, ο Γιώργος Ανωμερίτης τάχθηκε και υπέρ της δημιουργίας «Ανεξάρτητης Αρχής Λιμένων» που θα επιλύει τα θέματα διαφορών και συνθηκών εργασίας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης τμημάτων ή δραστηριοτήτων των λιμενικών εκτάσεων σε ιδιώτες επενδυτές, με την προϋπόθεση, όμως, δημιουργηθούν νέες υποδομές και μακροχρόνιες συμβάσεις παραχώρησης.

«Το θατσερικό μοντέλο πλήρους ιδιωτικοποίησης λιμένων εγκαταλείφθηκε και από τους πιο φανατικούς οπαδούς του. Το κρατικό μοντέλο της πελατειακής δημοκρατίας έχει ήδη ξεπεραστεί και απαιτεί μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο κ. Ανωμερίτης.

Είναι ανάγκη τόνισε η ιδιοκτησία των λιμανιών να είναι δημόσια με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ελληνικής οικονομίας και να υπάρχει παραχώρηση σε ιδιώτες επενδυτές μόνο των νέων λιμενικών έργων και υπηρεσιών, μέσω συμβάσεων παραχώρησης.

Πρόσθεσε ότι τα λιμάνια της Ευρώπης σε ποσοστό 96% είναι δημόσια και μόλις το 4% ιδιωτικά.

Ο κ. Ανωμερίτης αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΟΛΠ που έγινε πλήρως δεκτή από την κυβέρνηση για τη δημιουργία του «Αττικού Λιμενικού Συστήματος» με απορρόφηση των οργανισμών Λιμένων Λαυρίου Ελευσίνας και Ραφήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανδρουλάκης στον πρωθυπουργό: “Είστε επιδεικτικά αλαζόνες!”

Παρατηρητές της τρόικας θα ελέγχουν τις αποκρατικοποιήσεις

“Δεν έχουμε λάβει γνώση”, απαντά το Μαξίμου για την επιστολή 16 βουλευτών που ζητούν ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο

“Έκλεισε” το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων – Πώς θα αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε