Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Έλληνας φοιτητής … ανακρίνει τον Ντάισελμπλουμ!

Έλληνας φοιτητής … ανακρίνει τον Ντάισελμπλουμ!

Το ‘χει η μοίρα του Γερούν Ντάισελμπλουμ σε κάθε του βήμα να “σκοντάφτει” στην… Ελλάδα. Αυτή τη φορά, έπρεπε να απαντήσει στις ερωτήσεις Έλληνα φοιτητή που βρέθηκε μπροστά του, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ντελφτ, στην Ολλανδία.

Ο πρόεδρος του Eurogroup βρέθηκε στο πανεπιστήμιο για να δώσει μία διάλεξη και είχε σύντομο τετ α τετ με Έλληνα φοιτητή με θέμα, τι άλλο, τη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα.

«Συνεχίζετε να δίνετε δάνεια στην Ελλάδα για να πληρώσει άλλα δάνεια. Γνωρίζετε πολύ καλά την κατάσταση. Προωθείτε εδώ και πέντε χρόνια τη λιτότητα και εδώ στην Ολλανδία. Προτείνατε περικοπές έξι δισεκατομμυρίων την περασμένη χρονιά και αυτό σημαίνει ότι θα περικόψετε ποσά για την εκπαίδευση, την υγεία, για όλα. Και την ίδια στιγμή επιτρέπετε να συμβαίνει αυτό το πράγμα στον Τύπο, να λέγεται ότι κάθε Ολλανδός έχει δώσει 700 ευρώ απευθείας σε κάθε Έλληνα για τα πακέτα διάσωσης», είπε ο φοιτητής, απευθυνόμενος στον κ. Ντάισελμπολουμ.

«Για τα προβλήματα της Ελλάδας δεν ευθύνονται οι Βρυξέλλες, έχει ευθύνη η κοινωνία και ελληνική η κυβέρνηση. Η Ευρώπη προσπαθεί να βοηθήσει», απάντησε ο πρόεδρος του Eurogroup, συμπληρώνοντας ότι χώρες όπως η Ιρλανδία ανακάμπτουν.

«Κατηγορείτε εμάς. Στην Ελλάδα υπήρχε πρόβλημα διαφθοράς πριν τη κρίση. Αν η νέα κυβέρνηση θέλει να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή θα τη στηρίξω», υπογράμμισε.

Φεύγοντας οι δύο άντρες έδωσαν τα χέρια, ενώ ο κ. Ντάισελμπλουμ με αρκετή δόση χιούμορ, μιμήθηκε την περιβόητη χειραψία που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη μετά το πρώτο Eurogroup.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε