Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Έλληνες πάρτε μέτρα και…προκαταβολή 1 δις ευρώ”

Ο πρόεδρος της Κομισιόν J.M. Barroso ”σπάει” τον κουμπαρά για την Ελλάδα εαν θέλει βέβαια να βοηθηθεί όπως λέει και τονίζει την ανάγκη να ”περάσει” το Μεσοπρόθεσμο έστω και χωρίς τη Ν.Δ
 

Ο Πορτογάλος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μας ”κουνάει” δελεαστικά μία επιταγή με 1 δισεκατομύριο ευρώ που μας τα δίνουν προκαταβολικά από διαρθρωτικά προγράμματα για να τονωθεί η ανάπτυξη στην χρεωμένη χώρα μας.Μοναδική αλλά αναγκαία προυπόθεση είναι η Βουλή να εγκρίνει οπωσδήποτε τα νέα μέτρα που συμφωνήθηκαν.
 
”Το μήνυμά μου σήμερα είναι ότι, αν η Αθήνα δράσει, η Ευρώπη θα προστρέξει. Υπάρχει ένα σχέδιο και ζητώ από τους πάντες να δράσουν πάνω σε αυτό. Το μέγεθος αυτών των κεφαλαίων μπορεί να διαμορφωθούν περί το 1 δισ. Ευρώ.Αυτά τα κεφάλαια θα πρέπει να επικεντρωθούν σε πράγματα με ουσιαστική σημασία, θα βρεθεί τρόπος να δοθούν προκαταβολικά και ταχύτερα, έτσι ώστε η Ελλάδα να ευνοηθεί τώρα” δήλωσε ο Barroso.
 
Σύμφωνα με το το πρακτορείο Reuters, που μεταδίδει πληροφορίες από την ομιλία του, ο πρόεδρος της Κομισιόν ουσιαστικά μας καλεί να ζητήσουμε βοήθεια και αυτοί θα τρέξουν αμέσως:”Για λόγους αλληλεγγύης και υπευθυνότητας, οφείλουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα, εάν και εφόσον βέβαια, η Ελλάδα θέλει να βοηθηθεί.Είναι προς το συμφέρον όλης της Ευρώπης όχι μόνο της ευρωζώνης, να κινηθούμε για να στηρίξουμε την Ελλάδα.Η Ελλάδα οφείλει να δηλώσει σαφώς αν θέλει η όχι την στήριξη του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. και γι’αυτό θα πρέπει να υπάρχει σαφής απόφαση από την ελληνική βουλή. Κανείς δεν μπορεί να τους βοηθήσει, αν δεν το θέλουν”.
 
Μάλιστα ο Barroso ξεκαθάρισε πως δεν απαιτείται η υποστήριξη του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τη Ν.Δ αλλά είναι σημαντική για την επιτυχία του.
 
Διαβάστε επίσης :

Παπανδρέου-Μπαρόζο το παρασκήνιο …άγρια μεσάνυχτα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε