Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Εμφύλια” κόντρα στη ΠΓΔΜ για την ονομασία

Μπράνκο Τσερβενκόφσκι και Γκιόργκι Ιβανόφ ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Μπράνκο Τσερβενκόφσκι και Γκιόργκι Ιβανόφ ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ανοιχτό μέτωπο μεταξύ της Ένωσης Δημοσιογράφων και του σκοπιανού προέδρου.

Την αντίδραση της Ένωσης Δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ προκάλεσε η χθεσινή αναφορά του προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ ότι οι θέσεις και απόψεις κάποιων δημοσιογράφων της χώρας, σχετικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας, ενισχύουν τα επιχειρήματα της Ελλάδας, στην προσφυγή της ΠΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης 

“Όταν υπάρχει μία διένεξη, η κάθε πλευρά προσπαθεί να ενισχύσει τη θέση της με αποδεικτικά στοιχεία. Έτσι κι η Ελλάδα θα παρουσιάσει πολλά επιχειρήματα. Όπως ακούω, πολλά εξ αυτών θα είναι δηλώσεις δικών μας δημοσιογράφων, με τις οποίες διέδιδαν εικασίες και διοχέτευαν λανθασμένες πληροφορίες, τις οποίες η ελληνική πλευρά χρησιμοποιεί προς όφελός της. Η Ελλάδα το εκμεταλλεύεται αυτό, διότι εμείς βρισκόμαστε εκτός (σ.σ. των ευρωατλαντικών δομών), ενώ αυτή είναι μέλος και ως εκ τούτου έχει τη δυνατότητα να μας μπλοκάρει”, δήλωσε χθες ο κ. Ιβάνοφ, σχολιάζοντας το απαντητικό μνημόνιο που κατέθεσε η Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στην υπόθεση της προσφυγής της ΠΓΔΜ.

Η Ένωση Δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ κατηγόρησε, σήμερα, τον κ. Ιβάνοφ ότι τάσσεται μ’ αυτούς, οι οποίοι επιχειρούν να κατατάξουν τους δημοσιογράφους της χώρας σε “πατριώτες” και “προδότες”.

“Θεωρούμε ότι πρόκειται για απόπειρα πειθαναγκασμού του δημοσιογραφικού κόσμου στη Μακεδονία. Οι δημοσιογράφοι δεν εργάζονται προς όφελος κάποιας μεριάς, αλλά μεταδίδουν πληροφορίες και γεγονότα και έχουν το δικαίωμα να σχολιάζουν τις πολιτικές εξελίξεις”, αναφέρεται ακόμη σε ανακοίνωση της Ένωσης Δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ.

Αρκετοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί αναλυτές στην ΠΓΔΜ έχουν ασκήσει κριτική για ορισμένες ενέργειες της κυβέρνησης της χώρας που σχετίζονται, έμμεσα ή άμεσα, με το ζήτημα της ονομασίας.

Κάποιοι άλλοι δημοσιογράφοι και αναλυτές που υποστηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης κατηγορούν αυτούς που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για το χειρισμό των εθνικών θεμάτων, ότι “υποσκάπτουν” και “υπονομεύουν” τη θέση και τα συμφέροντα της χώρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε