Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ενημέρωσε Παπούλια ο Δρούτσας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για το ταξίδι του στην Τουρκία αλλά και την επίσκεψη Παπανδρέου στην Κύπρο ενημέρωσε ο Δημήτρης Δρούτσας τον Κάρολο Παπούλια.

«Ήρθα για να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για να ακούσω τις απόψεις του και προπαντός τις συμβουλές του», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου.

«Τον ενημέρωσα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο και την πολύ σημαντική συνάντηση με τον πρόεδρο Χριστόφια και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων», είπε, προσθέτοντας ότι ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια και για το δικό του ταξίδι στην Άγκυρα και τις επαφές του με το σύνολο της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας.

Καταλήγοντας τόνισε ότι «η επιθυμία μας για πιο στενή συνεργασία με την Τουρκία είναι ειλικρινής και σαφής όσο σαφείς είναι και οι προϋποθέσεις για μια τέτοια συνεργασία, δηλαδή ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, ο σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου».

Κατά την είσοδό του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε στον Πρόεδρο: «Αγωνιζόμαστε για την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και δεν ξεχνάμε και τα εθνικά μας θέματα», πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα ανακτά την αξιοπιστία και το κύρος της.

Μετέφερε στον Πρόεδρο Παπούλια τους θερμούς χαιρετισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, καθώς και τους χαιρετισμούς του προέδρου και του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ σε ερώτηση του κ. Παπούλια, αν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία άφιξης του κ. Ερντογάν στην Αθήνα, απάντησε ότι η ακριβής ημερομηνία αναζητείται ακόμη με τη συνεργασία και των δύο πλευρών, αλλά τοποθετείται, γύρω στα μέσα Μαΐου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε