Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ένταση στην Εξεταστική κατά την κατάθεση Βουρλούμη

Ένταση στην Εξεταστική κατά την κατάθεση Βουρλούμη

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο διοικητής του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης, ο οποίος κατέθεσε απόψε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens. 

Ο κ. Βουρλούμης, επικαλούμενος ουσιαστικά το γεγονός ότι είναι κατηγορούμενος στην ποινική δικαιοσύνη για απιστία, απέφυγε να μιλήσει για… πρόσωπα και πράγματα, απαντώντας στις περισσότερες ερωτήσεις… «δεν θυμάμαι» ή «δεν ξέρω». 

Η στάση του διοικητή του ΟΤΕ προκάλεσε την έντονη αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που του καταλόγισαν προσπάθεια συγκάλυψης και έκαναν λόγο για «επιλεκτικές αναφορές», «ψεύδη» και «προκλητικότητα». 

Ο μάρτυρας φέρεται να επέμεινε πως δεν προέκυψε καμία ζημιά στον ΟΤΕ από υπερκοστολογήσεις προμηθειών της Siemens προς τον Οργανισμό. Αναφέρθηκε επίσης στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον της Siemens για δυσφήμηση του ΟΤΕ, με αφορμή την κατάθεση του γενικού διευθυντή της μητρικής Siemens A. Σίκατσεκ στη γερμανική Δικαιοσύνη, ότι «λάδωσε» 57 άτομα στην Ελλάδα για να λάβει δουλειές η εταιρεία του, υπονοώντας ότι μεταξύ αυτών ήταν και μεγαλοστελέχη του ΟΤΕ. Όταν ωστόσο ρωτήθηκε για το ύψος της αγωγής, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας πως αυτό «είναι μυστικό ατού» του Οργανισμού. 

Πάντως ο κ. Βουρλούμης άφησε να εννοηθεί ότι στον ΟΤΕ υπήρχε ένα κλίμα «δυσωδίας»… «Όταν πήγα στον ΟΤΕ βρήκα τους υφισταμένους να εκβιάζουν τους υφισταμένους» φέρεται να κατέθεσε με νόημα. 

Ένταση προκλήθηκε όταν ο διοικητής του ΟΤΕ ισχυρίστηκε ότι «αυτός ήταν που έδιωξε την SIEMENS και την INTRACOM από τον Οργανισμό», καθώς πολλοί βουλευτές απέρριψαν τους ισχυρισμούς του, τονίζοντας πως αυτό ουσιαστικά δεν ισχύει, εφόσον ο ΟΤΕ συνεργάζεται ακόμη με τη ΝΟΚΙΑ που, όπως είπαν, είναι θυγατρική εταιρεία της SIEMENS. 

Ο μάρτυρας επετέθη στα Μ.Μ.Ε. λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «κατάρα για τον ΟΤΕ» ενώ άφησε και αιχμές κατά των βουλευτών που άσκησαν έλεγχο στο έργο του δια της κοινοβουλευτικής οδού, παρατηρώντας με έμφαση ότι «κακώς κατέθεσαν ερωτήσεις». Ο μάρτυρας θα ολοκληρώσει την κατάθεση του την Παρασκευή. 

Αυτή την εβδομάδα ανοίγει στη Βουλή και ο φάκελος… «Δικαιοσύνη». Την Τετάρτη, το κατώφλι της Εξεταστικής θα περάσει ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός – ο οποίος, να θυμίσουμε ότι «παύθηκε» από τον Ιούνιο του 2009 από τα καθήκοντα με εντολή του προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και ελέγχεται ποινικά και πειθαρχικά για τους χειρισμούς του στην υπόθεση – όπως και ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, ενώ αποφασίστηκε να εξεταστεί και ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς

Αύριο στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής θα καταθέσουν ο νομικός σύμβουλος του ΟΤΕ Παρασκευάς Πασιάς και ακολούθως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιώργος Χρυσολούρης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε