Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Εντολή Σαρκοζί: ούτε cent στην Ελλάδα χωρίς συμφωνία!

Εκνευρισμένος με τα εμπόδια που βρίσκει ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα είναι ο Νικολά Σαρκοζί.

Έντονα δυσαρεστημένος από την κατάσταση στην Ελλάδα και κυρίως από το γεγονός πως ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ή καλύτερα Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς δε μπορούν να βρουν σημείο συνεννόησης για να προχωρήσει ο σχηματισμός της κυβέρνησης ενότητας είναι ο Γάλλος πρόεδρος.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος έχει δώσει εντολή στους απεσταλμένους του στο Eurogroup της Δευτέρας να ξεκαθαρίσουν για ακόμη μια φορά ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει ούτε cent από τα 8 δισ. της έκτης δόσης του δανείου, αν πρώτα δεν επικυρωθεί η συμφωνία της 26ης Δεκεμβρίου.

Η γαλλική κυβέρνηση θεωρεί ότι τα κόμματα στην Ελλάδα δε μπορούν να χάσουν άλλο χρόνο και πρέπει να συνεννοηθούν άμεσα αν θέλουν να εκταμιευτεί η 6η δόση στα μέσα Δεκεμβρίου και να μη χρεοκοπήσει η χώρα.

Και καλούνται να ξεκαθαρίσουν αν θέλουν ή όχι τη συμφωνία των Βρυξελλών, ουσιαστικά δηλαδή το Παρίσι ζητάει ξανά από την Αθήνα να πει αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη ή όχι.

Ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ δεν έχουν κρύψει τον εκνευρισμό τους, τις τελευταίες μέρες, για τις αποφάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού. Το ίδιο συμβαίνει και από την πλευρά της Κομισιόν, με τον Όλι Ρεν να ζητάει κυβέρνηση συνεργασίας σήμερα και πειστική ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο στο Eurogroup της Δευτέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα γίνει τελικά η συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά με τον Κάρολο Παπούλια – Γ. Παπανδρέου: Δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής στην κυβέρνηση συνεργασίας

Ασφυκτικές πιέσεις προς Σαμαρά για συναίνεση – Η πρώτη αντίδραση στην πρόταση Παπανδρέου

Ποιοί θα μετέχουν στην πιθανή νέα κυβέρνηση – Όλα τα σενάρια

Τελεσίγραφο Ρεν για κυβέρνηση σωτηρίας σήμερα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε