Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Έντονες αντιδράσεις για την αποδοχή της τροπολογίας για διαγραφή προστίμων από λαθρεμπορία!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου μετά από πολλές ώρες και εκκλήσεις για να τοποθετηθεί εάν θα κάνει αποδεκτή ή όχι την τροπολογία για την απαλλαγή προστίμων για λαθρεμπορία των νέων διοικήσεων που παίρνουν νομικά πρόσωπα που ιδιωτικοποιούνται και που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, “άνοιξε” τα χαρτιά του και είπε “πολλά ακούστηκαν για την τροπολογία αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Δημητριάδη, ότι αυτή είναι φωτογραφική τροπολογία για κάποιον ή για διαφθορά. Εγώ δεν γνωρίζω, ούτε υποψιάζομαι κάτι. Διάβασα την τροπολογία και τον ίδιο τον βουλευτή και είδα ότι είναι βάσιμα αυτά που είπε και την αποδέχομαι”.

Η φράση της αποδοχής του υπουργού προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης με έναν βουλευτή να ακούγεται να φωνάζει στον υπουργό “καλά δεν ντρέπεσαι…”

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε στον υπουργό πως και “πέρυσι είχε έρθει η ίδια τροπολογία και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να την πάρει πίσω. Αυτή την ώρα πολλά site ενημερώνουν ποιες επιχειρήσεις αφορά αυτή η τροπολογία. Ο υπουργός ας μας πει εάν έχει εικόνα για τι ύψους προστίμων διαγράφονται από λαθρεμπορία και ποιες είναι οι επιχειρήσεις αυτές;

Εάν η κυβέρνηση θέλει αυτή την τροπολογία γιατί δεν την φέρνει η ίδια για να αναλάβει και το βάρος της αντί να κρύβεται πίσω από έναν βουλευτή. Πάρτε πίσω την τροπολογία αυτή και φέρτε την έντιμα προς το Σώμα ως υπουργική με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για να ξέρουμε τα πρόστιμα που χαρίζονται και έχουν να κάνουν με λαθρεμπορία. Εάν επιμείνετε όπως σας είπα εμείς θα καταθέσουμε ονομαστική αίτημα για ονοματική ψηφοφορία ώστε ένας- ένας ο κάθε βουλευτής να σηκώσει το χεράκι του και να αναλάβει την ευθύνη της ψήφου του. Αν η κυβέρνηση θέλει πιεζόμενοι και από ΜΜΕ να περάσει για διευκόλυνση κάποιων αυτή την τροπολογία να το κάνει παίρνοντας την ευθύνη της για την τροπολογία της κομπίνας η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση κομπίνας…”

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος αντέδρασε και αυτός στην αποδοχή από τον υπουργό Οικονομίας της τροπολογίας λέγοντας πως εάν η κυβέρνηση θέλει να την πάρει τώρα πίσω και να την επανακαταθέσει με έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους για να ξέρουμε για το τι πρόστιμα χαρίζονται.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς μίλησε αντιδρώντας στην τροπολογία για δωράκι σε εταιρείες της Βόρειας Ελλάδας “Μας έπιασε η μπόχα του λαθραίου πετρελαίου και όλων των άλλων…”

Αυτή την ώρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης φέρονται να συλλέγουν υπογραφές προκειμένου να κατατεθεί αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας. Αυτό σημαίνει ότι εάν η συζήτηση του νομοσχεδίου ολοκληρωθεί σήμερα όπως έχει προγραμματιστεί η ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας να πάει για την επόμενη εβδομάδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε