Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εντονες αντιδράσεις των κομμάτων για τις ανακοινώσεις Βενιζέλου

Για πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής κάνει λόγο η ΝΔ, για εκβιασμό απο την κυβέρνηση μιλούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, “ο Βενιζέλος ομιλεί κάτω απο μεγάλο στρες” αναφέρει ο ΛΑΟΣ.

«Ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της αλήθειας κ. Βενιζέλος, με το αποψινό του παραλήρημα, απέδωσε την πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης σε όσους πολιτικούς ή δημοσιογράφους τολμούν να έχουν διαφορετική από την κυβέρνηση άποψη” αναφέρει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης και προσθέτει: “Ακούμε πρωτοφανή πράγματα: Η πολιτική τους απέτυχε, οι άλλοι φταίνε! Ακυρώθηκε το ταξίδι του κ. Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, με μόνο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα την απίστευτη επίθεση κατά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Και όλα αυτά, λίγη ώρα μετά τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη… Αν, επίσης, νομίζει ο κ. Βενιζέλος ότι κάθε φορά που επικοινωνεί με τον κ. Σαμαρά, θα εξασφαλίζει τη σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζει σε άλλες εποχές και σε άλλα καθεστώτα! Παίρνουν μέτρα, δεν τους βγαίνουν, παίρνουν και νέα μέτρα, πάλι δεν τους βγαίνουν και για αυτό τους φταίει … η Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση παραπαίει, ο κ. Βενιζέλος μαινόμενος βρίζει, ο κ. Παπανδρέου κρύβεται πίσω από τον αντιπρόεδρό του και ο κόσμος αποσβολωμένος δεν πιστεύει σε αυτά που βλέπει και ακούει”.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΚΚΕ κάνει λόγο για νέα πρόκληση στους άνεργους και τους μισθωτούς που εκτόξευσε η κυβέρνηση και καλεί τους πολίτες να κατέβουν στο Σύνταγμα την Τετάρτη. “Στον ωμό εκβιασμό, στις απειλές και στη νέα πρόκληση στους άνεργους και στους μισθωτούς που εκτόξευσε η κυβέρνηση, ο λαός έχει χρέος να μην υποκύψει” αναφέρεται στην ανακοίνωση. “Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάνε ούτε ένα ευρώ. Την κρίση και το χρέος τα δημιούργησε η κερδοφορία της πλουτοκρατίας, ο καπιταλισμός. Όλοι στο Σύνταγμα την Τετάρτη ενάντια στα χαράτσια. Οργάνωση της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων” καταλήγει η ανακοίνωση.

“Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών προφανώς κινείται και ομιλεί κάτω από μεγάλο στρες.Μερικά από αυτά τα οποία λέει δεν αντέχουν σε πολιτική ανάλυση, αλλά σε ανάλυση άλλων ειδικοτήτων” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για εκβιασμό και ενοχοποίηση των κοινωνικών αγώνων. “Ενώ η κοινωνική χρεωκοπία βαθαίνει μέρα με τη μέρα, η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας οδηγείται σε εξόντωση” αναφέρεται στην ανακοίνωση. “Η κυβέρνηση εγκαλεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους, έχει το θράσος να ενοχοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες με σκοπό να μετακυλήσει σε αυτούς την ευθύνη της καθολικής αποτυχίας της μνημονιακής πολιτικής της.Μια πολιτική προστασίας των πιστωτών, βίαιης μείωσης των εισοδημάτων και ανατροπής των εργασιακών σχέσεων προς όφελος των οικονομικά ισχυρών. Μια πολιτική που ασκείται στο όνομα της αποφυγής της οικονομικής χρεοκοπίας αλλά μας οδηγεί πιο κοντά σε αυτήν.
Δεν πάει άλλο. Πρέπει να φύγουν τώρα. Είναι επικίνδυνοι. Διέξοδος υπάρχει και περνά μέσα από τους ενωτικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας” καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης
Η απραγία της κυβέρνησης προκαλεί αναστάτωση στους πολίτες – Ανακοίνωσαν ότι θα ανακοινώσουν νέα μέτρα τη Δευτέρα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε