Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Έντονη διαφωνία για την ώρα της ψηφοφορίας υπό το φόβο επεισοδίων

Έντονη διαφωνία για την ώρα της ψηφοφορίας υπό το φόβο επεισοδίων

Την Τρίτη θα αποφασιστεί τελικά για την ώρα της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Η απόφαση να μετακινηθεί η ώρα της ψηφοφορίας για ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση και αντί για τα μεσάνυχτα να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή, πριν ανέβει στο βήμα ο νέος πρωθυπουργός.

Ο κ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε την πρόθεση να γίνει η ψηφοφορία το μεσημέρι της Τετάρτης για να προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος μίλησε ευθαρσώς για φόβο του κοινοβουλίου εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι δεν μπορεί το σώμα της Βουλής να αντιδρά σαν να φοβάται επειδή πιθανότατα μπορεί να υπάρχουν επεισόδια στη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ είπε ξεκάθαρα πως σε περίπτωση επεισοδίων υπάρχουν οι αντίστοιχες αρχές να βάλουν τάξη.

Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις από τα κόμματα της Αριστεράς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ η κα Μπακογιάννη δήλωσε πως με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κακλαμάνη πρέπει η ψηφοφορία να γίνει τελικά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης για να δείξει το κοινοβούλιο ότι δεν φοβάται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λ. Παπαδήμος: Αναλαμβάνω στην πιο δύσκολη στιγμή του τόπου – Η χώρα μπορεί να σωθεί εάν κάνουμε όσα υπογράψαμε

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε