Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Έντονο παρασκήνιο στη Ν.Δ. – Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Μαρκόπουλος – Υποψήφιος ο Λυκουρέντζος

Έντονο παρασκήνιο στη Ν.Δ. – Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Μαρκόπουλος – Υποψήφιος ο Λυκουρέντζος

Αμέσως μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς του, η Ν.Δ ανακοίνωσε ότι υποψήφιος για γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής είναι ο κ. Λυκουρέντζος.

Από χθες το βράδυ γίνονταν συνεχείς συναντήσεις με τα επίμαχα πρόσωπα και παιζόταν ένα αληθινό θρίλερ το οποίο κράτησε ως φαίνεται έως τις 8 το βράδυ που έληξε η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την θέση του γραμματέα.

Μόνος υποψήφιος για την θέση του Γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, η εκλογή του οποίου θα γίνει την Παρασκευή, είναι τελικά μετά την λήξη της προθεσμίας ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Λίγο νωρίτερα από το γραφείο τύπου της ΝΔ ανακοινώθηκε ότι “ο Πρόεδρος της ΝΔ καλωσορίζει όλες τις υποψηφιότητες”. Αρχικά είχαν υποβληθεί δύο υποψηφιότητες του κ. Λυκουρέντζου αλλά και του νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος κ. Κώστα Μαρκόπουλου μετά όμως την λήξη της προθεσμίας υποβολής ο κ. Μαρκόπουλος επισκέφτηκε τον κ. Σαμαρά στην Ρηγίλλης και βγαίνοντας ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τον απερχόμενο Γραμματέα του Κόμματος κ. Λευτέρη Ζαγορίτη “για την ουσιαστική συμβολή του στην πορεία προς ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία και στα προβλήματα και στις ανησυχίες των πολιτών”.

Νωρίτερα, ο κ. Μαρκόπουλος που είχε θέσει και εκείνος υποψηφιότητα, συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά και αμέσως μετά δήλωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, λέγοντας χαρακτηριστικά “τι Μαρκόπουλος τί Λυκουρέντζος”.

Χθες, ο Κώστας Μαρκόπουλος είχε μια μακρά συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά όπου απ’ οτι φαίνεται ο βουλευτής Ευβοίας δεν  άνοιξε τα χαρτιά του. Λίγη ώρα αργότερα η Ρηγίλλης αιφνιδιάστηκε όταν ο κ. Μαρκόπουλος κατέθετε επίσημα την υποψηφιότητά του για την θέση του γραμματέα.

Το πρωί, ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε στο γραφείο του τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και του ζήτησε να καταθέσει την υποψηφιότητά του όπως έχει συμφωνηθεί. Από εκείνη την ώρα γινόταν  ένας αγώνας δρόμου να πειστεί ο κ. Μαρκόπουλος να αποσύρει την δική του υποψηφιότητα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε