Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εντός του 2010 το κόμμα της Ντόρας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αν γίνουν πρόωρες εκλογές τον Νοέμβριο, η Ντόρα Μπακογιάννη στοχεύει να είναι έτοιμο το κόμμα της. Χαρακτήρισε όμως “αδιανόητο” να μιλάμε για εκλογές εν μέσω της κρίσης.

“Ο στόχος μου είναι ναι, να είμαι έτοιμη” απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, στο κεντρικό δελτίο του Alter, αν σε περίπτωση που γίνουν εκλογές τον Νοέμβριο, όπως πολλά στελέχη της κυβέρνησης ζητούν, το νέο της κόμμα θα είναι έτοιμο. Που σημαίνει ότι το νέο κόμμα θα ιδρυθεί μέσα στο 2010.

Η ανεξάρτητη βουλευτής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνει άνοιγμα και σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. “Αυτό θα έρθει στην ώρα του. Βεβαίως, υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους έχω κοινές αγωνίες όλα αυτά τα χρόνια και κοινές απόψεις. Είναι που με έχουν τιμήσει με τη φιλία τους και είναι πολύτιμοι σε κάθε νέα προσπάθεια που θα γίνει. Αλλά τώρα, αυτό που έχει ουσία είναι να πούμε αλήθειες στον κόσμο”.

Χαρακτήρισε δε αδιανόητο, 9 μήνες μετά τις εκλογές μέσα σε αυτή την κρίση να συζητάμε εκλογές και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως “παλινωδεί, βλέπε Καστανίδης”. “Ο κόσμος ανησυχεί που τα ακούει αυτά. Δεν είναι δείγμα σοβαρότητας”.

Δεν απέφυγε δε την επίθεση στη Νέα Δημοκρατία. “Η αντιπολίτευση καταθέτει τη δική της πρόταση, η οποία δεν έχει ίχνος ουσιαστικής κοστολόγησης”, είπε και έφερε ως παράδειγμα την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας. “Όλοι θέλουμε να την αξιοποιήσουμε. Υπάρχει όμως διαφορά, την αξιοποιούμε ή την ξεπουλάμε; Και όποιος έχει περάσει από το ελληνικό κράτος, ξέρει, ότι για νοικιάσεις όχι για να πουλήσεις ή να αξιοποιήσεις ένα ακίνητο πρέπει να περάσεις από 2 ή 3 άγονους διαγωνισμούς. Το οποίο σημαίνει ότι είναι πολύ χρονοβόρο. Εμείς είμαστε στη μέση. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η δημοσιονομική πειθαρχία αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει η ανάπτυξη να προχωρήσει με απλές κινήσεις”.

Απαντώντας σε όσους την κατηγορούν ότι θέλει να δημιουργήσει κόμμα απλά για να μην επιτρέψει στον Αντώνη Σαμαρά να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ως εκδίκηση για το ότι δεν εξελέγη στην προεδρία της ΝΔ και για την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το ’93, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως “ανήκω σε εκείνη την κατηγορία των πολιτικών που χτυπήθηκαν αλύπητα. Έχω μια κατηγορία δημοσιογράφων που είναι προσωπικοί μου υβριστές. Είναι τίτλος τιμής για κάποιον να έχει τέτοιου είδους μεταχείριση από μερίδα του Τύπου”.

Υπενθύμισε ότι “έλεγαν πως δε θα ψηφίσω και το ασφαλιστικό” και πρόσθεσε πως όταν ήταν δήμαρχος Αθηναίων είχε ταχθεί υπέρ της ψήφισης των προτάσεων Γιαννίτση. “Συνέπεια είχα, διότι το έβλεπα να έρχεται. Προκαλώ όσους με βρίζουν να καθήσουν και να δουν αν έλεγα διαφορετικά πράγματα τότε και σήμερα”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε