Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Επαφές Δρούτσα για Κυπριακό και σκοπιανό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Κυπριακό και σκοπιανό θα είναι τα δύο κύρια θέματα στην ατζέντα του Δημήτρη Δρούτσα κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ…
 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ξεκινά σήμερα τις επαφές του στις Ηνωμένες Πολιτείες με συναντήσεις που θα έχει στην αμερικανική πρωτεύουσα με την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Καπιτώλιο όπου θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Χάουαρντ Μπέρμαν και τον πρόεδρο της επιτροπής που ασχολείται με θέματα του Οργανισμού για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια στην Ευρώπη, γερουσιαστή, Μπέντζαμιν Κάρντιν.

Παράλληλα, ο κ. Δρούτσας θα πραγματοποιήσει σύντομη επίσκεψη στο Αμερικανοελληνικό Ινστιτούτο (AHI) και αργότερα θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Ινστιτούτο «Μπρούκινγκς» (Brookings Institute).

 
Αύριο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, θα μιλήσει στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και θα παραστεί σε εκδήλωση προς τιμή του στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με προέδρους και εκπροσώπους ομογενειακών φορέων.
 
Την Πέμπτη, εκτός από τη συνάντησή του με το Γ.Γ. του ΟΗΕ, ο κ. Δρούτσας θα συναντηθεί με διαπιστευμένους στον ΟΗΕ ανταποκριτές διεθνών ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναφερθεί σε ζητήματα που αφορούν τις “Νέες προκλήσεις για την ελληνική εξωτερική πολιτική: Νοτιοανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία και η νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας”.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε