Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Επανακατατέθηκε η τροπολογία για την Ένωση Ξάνθης – “Μπράβο” Καμμένου σε Κοντονή

Τουρκική Ένωση Ξάνθης τροπολογία

Επανακατατέθηκε και επίσημα στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή η επίμαχη τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για την δικαστική επανεξέταση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την διόρθωση φύλου.

Η τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης είχε προκαλέσει τριγμούς στην κυβερνητική πλειοψηφία όταν κατατέθηκε για πρώτη φορά πριν από δυο εβδομάδες. Η άρνηση βουλευτών των ΑΝΕΛ (όπως ο Δημήτρης Καμμένος) να την ψηφίσουν, είχε αναγκάσει τον Σταύρο Κοντονή να την αποσύρει. Σήμερα (09.10.2017) κατατέθηκε με τροποποιήσεις.

Οι οποίες τροποποιήσεις ικανοποίησαν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος αποθέωσε και… συνεχάρη προσωπικά τον υπουργό Δικαιοσύνης για τη “γενναία πρωτοβουλία του”.

Δεν ήταν ίδια η άποψη του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννη Σαρίδη. Χαρακτήρισε «ανθέλληνες» όσους την ψηφίσουν και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σταύρου Κοντονή.

Η νέα… μορφή

Σύμφωνα με την νέα τροπολογία που φέρει τον τίτλο «Συμπλήρωση διατάξεων του άρθρου 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας» εισάγει ορισμένες επιφυλάξεις. Γίνεται αναφορά στους περιορισμούς της Διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις λοιπές διατάξεις της Σύμβασης αυτής καθώς και τις Διεθνείς Συνθήκες. Όπως επίσης και στους όρους και περιορισμούς που προβλέπονται στις επιμέρους  διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περί προστασίας της εθνικής ασφαλείας, της δημόσιας τάξης, της πρόληψης του εγκλήματος, της προστασίας της υγείας ή ηθικής και της προστασίας της προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων.

Προβλέπεται ότι η αίτηση από τους ενδιαφερόμενους ασκείται μέσα σε προθεσμία 90 ημερών, που ξεκινάει η προθεσμία αυτή από την ημερομηνία που καθίσταται οριστική η απόφαση του ΕΔΑΔ.

Δείτε εδώ την τροπολογία

Ο Δημήτρης Καμμένος

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος μετά την τροποποίηση της τροπολογίας και τους περιορισμούς που τέθηκαν δήλωσε πως «με την ευκαιρία της επανακατάθεσης της τροπολογίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», είναι σημαντικό να αναγνωρισθεί η γενναία αυτή πρωτοβουλία του υπουργού Σταύρου Κοντονή, η οποία θωρακίζει απόλυτα τη Θράκη μας και τα συμφέροντα του Ελληνικού Έθνους. Τον συγχαίρω προσωπικά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις