Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Επεισόδιο με βουλευτή των ΑΝΕΛ και εκπρόσωπο μεταναστών – Τον στήριξε μόνο ο Χρυσαυγίτης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αρνητικός πρωταγωνιστής σε επεισόδιο που δημιουργήθηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας αναδείχθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης.

Καταλόγισε στον εκπρόσωπο και μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Φορουμ Μεταναστών κ. Σαμσιντρίν Ιντρισού πως “με όσα είπε προσβάλει τους Έλληνες” και αποχώρησε καταθέτοντας την ομιλία του στα πρακτικά.

Αιτία του επεισοδίου ήταν οι αναφορές του κ. Σαμσιντρίν Ιντρισού που ισχυρίσθηκε πως “η καταγραφή των περιστατικών ρατσιστικής βίας πρέπει να είναι συνεχής, συστηματική και προσβάσιμη από όλες τις ομάδες που είναι θύματα ρατσισμού. Χρειάζεται υποστήριξη από την πολιτεία για να πείσει τα θύματα ρατσιστικής βίας που αποφασίζουν να καταγγέλλουν το περιστατικό, ώστε να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Τουλάχιστον τα θύματα πρέπει να γνωρίζουν πως ο κόπος τους έχει και κάποιο αποτέλεσμα, ώστε να μη ξανασυμβεί το φαινόμενο της Μανωλάδας…”

Όλος ο διάλογος:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ(ΑΝΕΛ) : (Ομιλεί εκτός μικροφώνου)… Να τον ευχαριστήσουμε που έθιξε όλους τους Έλληνες;

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κατσίκη, σεβασμό στους προσκεκλημένους οι οποίοι λένε τις απόψεις τους. Δεύτερον, προσβολή ή όχι, δεν είπε κανείς για όλους, αλλά ότι αυτή η πραγματικότητα υπάρχει, υπάρχει και την βλέπουμε όλοι. Δεν ισοπεδώνουμε κανέναν και τίποτα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΙΒΑΤΙΔΗΣ(ΧΑ) : Θα έπρεπε να τον ανακαλέσετε στην τάξη, διότι ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ανακαλώ εσάς στην τάξη που πήρατε τον λόγο χωρίς να το ζητήσετε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΙΒΑΤΙΔΗΣ(ΧΑ): Αφού δεν κάνετε τη δουλειά σας, κυρία Πρόεδρε.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Να με καταψηφίσετε την επόμενη φορά.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΙΒΑΤΙΔΗΣ(ΧΑ) : (Ομιλεί εκτός μικροφώνου)

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ξανακάντε το σε πρώτη ευκαιρία. Ευχαριστούμε τον κύριο Samsideen Iddrisu, για αυτά που μας είπε, τα οποία βοηθούν την αυτογνωσία μας.

Λίγο μετά όταν ήταν η σειρά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη να μιλήσει εκείνος είπε στην προεδρεύουσα:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ(ΑΝΕΛ) : Κυρία Πρόεδρε, σας καταθέτω την ομιλία μου για τα πρακτικά. Δυστυχώς, πρέπει να αποχωρήσω…

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριστέλη αναφέρθηκε στο επεισόδιο λέγοντας “Κανένας πολίτης το 2017 δεν μπορεί να πει, ότι δεν ξέρει ή ότι πρέπει να εθελοτυφλεί μπροστά σε ένα πραγματικό πρόβλημα νομίζω, πως ο κ. Κατσίκης – και συγνώμη που αναφέρομαι στο όνομα του παρότι δεν είναι εδώ, θα προτιμούσα να είναι εδώ – ίσως και να έχει μετανιώσει για αυτή του την πράξη. Θα ήθελα να δω και γραπτώς μια δήλωση του.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Είπαμε, ότι η πράξη της αποχώρησης είναι δικαίωμα του εφόσον είχε κάποιο καθήκον. Τα προηγούμενα είναι ανοιχτά στην κρίση καθενός.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΪΒΑΤΙΔΗΣ(ΧΑ) : Δεν έκανε τίποτε, κυρία Πρόεδρε. Στηλιτεύουμε κάτι που είναι ανύπαρκτο;

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Αϊβατίδη, σας παρακαλώ να περιμένετε την σειρά σας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός από την δική του πλευρά είπε «η Επιτροπή έχει ένα ρόλο να ελέγχει, να συγκεντρώνει πληροφορίες, να διεκδικεί με τα αρμόδια Υπουργεία και να μπορεί να φιλοξενεί εδώ πέρα όλες τις απόψεις. Μπορεί ο καθένας να έρχεται και να λέει αυτό που θέλει, ελεύθερα. Πρέπει να τον ακούμε και να την ακούμε και από κει και πέρα, να καταγραφούν τα συμπεράσματα στο πόρισμα. Οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης ανθρώπων, οι οποίοι έρχονται εδώ, είναι εντελώς απαράδεκτη – το καταγράφω αυτό και θα ήθελα να το περιφρουρήσετε.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε