Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Επί δυο βδομάδες… κόβουν φόρους! Μετά;

Επί δυο βδομάδες… κόβουν φόρους! Μετά;

Μπορεί κανείς αυτή τη φορά να μην ισχυρίζεται ότι… λεφτά υπάρχουν, αλλά τώρα και με τους πολίτες πλήρως… υποψιασμένους

και πάνω απ’ όλα να νιώθουν στο πετσί τους την επίδραση των δύο μνημονίων οι υποψήφιοι, ειδικά Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν μπει στο παιχνίδι της περικοπής των… φόρων και της ελάφρυνσης από το Μνημόνιο που έχουν δεσμευτεί να τηρήσουν…

Με δεδομένα τα μέτρων των 11 δισεκατομμυρίων οι δυο υποψήφιοι ανακοινώνουν σε κάθε ομιλία τους πως δεν θα πληγούν με επιπλέον φόρους οι πολίτες, αλλά θα περικόψουν απ’ το σπάταλο κράτος.

Έτσι ο Ε. Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές εισοδημάτων, δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και μικροσυνταξιούχοι και δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω υποσχόμενος πως θα αφαιρεθούν σταδιακά έκτακτοι φόροι, όπως η εισφορά αλληλεγγύης και το ειδικό τέλος ακινήτων.

Το χρονοδιάγραμμα βέβαια παραμένει άγνωστο, υπό την έννοια ότι υπάρχουν οι γνωστές δεσμεύσεις έναντι των δανειστών μας.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων, αλλά και την ανακούφιση των δανειοληπτών με νομοθετική παρέμβαση. Επιδότηση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας με 2% για δέκα χρόνια. Παράλληλα μίλησε για επιδότηση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας με 2% για δέκα χρόνια, αλλά και αντικατάσταση του Ειδικού τέλους Ακινήτων με ένα ενιαίο νόμο για ακίνητη περιουσία όπως το ΕΤΑΚ.

Επίσης ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για μείωση φορολογικών συντελεστών, όπως τη μείωση στο 15% για το φόρο νομικών προσώπων ή τη θέσπιση τριών συντελεστών ΦΠΑ: 19%-9% και 5%.

Διαβάστε επίσης:
Δημόσιο: οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών έρχονται… μετά την κάλπη

Αντ.Σαμαράς: “Λεφτά δεν υπάρχουν”- “Θα διατηρηθούν 13ος και 14ος μισθός” – “Μείωση φορολογίας σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα”

ΠΑΣΟΚ: Αυτή τη φορά πρέπει να διαλέξουμε “Αλήθεια ή Παραμύθια”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε