Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Επίκαιρη ερώτηση από τον Α.Τσίπρα στον πρωθυπουργό για τα νέα μέτρα

Επίκαιρη ερώτηση από τον Α.Τσίπρα στον πρωθυπουργό για τα νέα μέτρα
Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό με αντικείμενο τη νέα συμφωνία με την τρόικα, κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας καλώντας τον κ. Σαμαρά να απαντήσει γιατί η τρικομματική κυβέρνηση προχωρά σε νέες περικοπές σε μισθούς και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αν και είχε δεσμευτεί για το αντίθετο τόσο προεκλογικά όσο και στο πλαίσιο των προγραμματικών της δεσμεύσεων.

Ο κ. Τσίπρας καλεί επίσης τον πρωθυπουργό να απαντήσει «γιατί ενώ είχε δεσμευτεί για αποκατάσταση των αδικιών στους χαμηλόμισθους συνταξιούχους, η κυβέρνηση προχωρά σε νέες μειώσεις στις συντάξεις ακόμη και των 600 ευρώ», «γιατί αποφάσισε να πάει το όριο συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια και «γιατί ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στην επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση της Αγροτικής Τράπεζας τη χαρίζει σε ιδιώτη» και τέλος, «αν σκοπεύει να προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».
 
 
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγγέλλει επίσης ότι «μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η προγραμματική συμφωνία της τρικομματικής κυβέρνησης έδωσε τη θέση της στην πιστή και ταχύτερη εφαρμογή του μνημονίου, αυτής της καταστροφικής συνταγής που έχει οδηγήσει τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική κατάρρευση». Επιπλέον ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει τα επικείμενα μέτρα «νέο πακέτο ακραίας λιτότητας και ύφεσης».
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αύριο ή την Πέμπτη θα προσπαθήσουν Στουρνάρας και τρόικα να κλείσουν την τρύπα των 4 δις! – Φόροι σοκ και νέες μειώσεις μισθών – Ελλάδα

Ζητάνε κι άλλο “αίμα”! – Τρόικα: Η ύφεση δεν θα είναι μόνο 3,8% – Κάντε απολύσεις στο Δημόσιο, μειώστε μισθούς και συντάξεις!

1.400 ευρώ τιμωρία για όσους έχουν παιδιά – Κατάργηση του…

Έκαναν γυμνάσια στον Τόμσεν! Τον φυγάδευσαν σε λάθος κτίριο! – Αντί να τον οδηγήσουν στο υπ. Εργασίας τον έβαλαν σε γυμναστήριο!

4 δισ. ευρώ “τρύπα” στα μέτρα βλέπει η Τρόικα – Περνούν φόροι-σοκ και έρχονται νέες μειώσεις μισθών

Έξαλλος με τους τροϊκανούς ο Στουρνάρας: Δε μπορώ να συνεννοηθώ μαζί τους

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε