Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Επικίνδυνη κλιμάκωση από τις ΗΠΑ – Μαζιώτης και Χριστόδουλος όπως Λάντεν – Πώς μπορούν να τους κυνηγήσουν στην Ελλάδα

Επικίνδυνη κλιμάκωση από τις ΗΠΑ – Μαζιώτης και Χριστόδουλος όπως Λάντεν – Πώς μπορούν να τους κυνηγήσουν στην Ελλάδα

– Με την ένταξη σε αυτή τη λίστα Χριστόδουλος Ξηρός και Νίκος Μαζιώτης χαρακτηρίζονται διεθνείς τρομοκράτες
– Στην ίδια λίστα τρομοκρατίας των ΗΠΑ βρισκόταν και ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν
– Ο αμερικανός ΥΠΕΞ θεωρεί πως οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον κ. Κοτζιά δεν ήταν καλές
– Καλούνται οι αμερικανοί πολίτες να μην έχουν καμία συναλλαγή με τα συγκεκριμένα δύο πρόσωπα
– Οι Αμερικανοί σκοπεύουν να συνεχίζουν τις πιέσεις για να αποφευχθεί η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού

Σε μία άκρως επιθετική ενέργεια, από διπλωματικής απόψεως, προχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Αθήνας, ως αντίδραση στο νόμο που ανοίγει το δρόμο για την αποφυλάκιση του τρομοκράτη της 17 Νοέμβρημ, Σάββα Ξηρού.

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, το State Department προχώρησε στην ένταξη των δύο Ελλήνων, Χριστόδουλου Ξηρού και Νίκου Μαζιώτη στην πιο σημαντική λίστα για τα θέματα τρομοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια λίστα των διεθνών τρομοκρατών βρισκόταν και ο Οσάμα μπιν Λάντεν.

Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, οι Αμερικανοί στέλνουν ένα νέο μήνυμα, καθώς θεωρούν πως οι εξηγήσεις του κ. Κοτζιά προς τον Αμερικανό ομόλογό του δεν ήταν καλές και επαρκείς.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συμπεριέλαβε τους δύο τρομοκράτες σε αυτή τη λίστα, γεγονός που αυτομάτως σημαίνει πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία που υπάγονται στη δικαιοδοσία των Ηνωμένων Πολιτειών, παγώνουν.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το Mega, πως μπορεί οι Ηνωμένες Πολιτείες να αποφασίσουν πως έχουν δικαιώματα και στην Ελλάδα απέναντι σε αυτούς τους τρομοκράτες, ενώ για πολλούς αυτή η απόφαση μπορεί να σημαίνει πως οι ΗΠΑ μπορεί να κυνηγήσουν αυτούς τους δύο τρομοκράτες, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε απόφαση της Ελλάδας.

Στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται εκτενής αναφορά για τη δράση και το προφίλ του Χριστόδουλου Ξηρού, αδελφού του Σάββα, και αρχιτρομοκράτη της 17Νοέμβρη, αλλά και του Νίκου Μαζιώτη, που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση του “Επαναστατικού Αγώνα”.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι αμερικανοί πολίτες καλούνται να μην έχουν καμία συναλλαγή με τους δύο τρομοκράτες και επισημαίνεται ότι η εν λόγω απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με τα Τμήματα Δικαιοσύνης και Θησαυροφυλακίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε