Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Επιλύθηκαν τα ελληνικά προβλήματα που ανέβαλαν το Eurogroup”

Την ώρα που με τη χρεοκοπία της Ελλάδας ”παίζουν” Μέρκελ και Σόιμπλε και ”τζογάρουν” Γερμανοί επιχειρηματίες, αποδεικνύεται από μεταμεσονύχτιο δημοσίευμα πως η χώρα μας βασανίζεται με το μαρτύριο της σταγόνας.

Με ένα σαφές, λιτό και ελπιδοφόρο δημοσίευμα του τις πρώτες πρωινές ώρες το πρακτορείο Dow Jones Newswires εκτιμά πως έχουν εκπληρωθεί όλες οι προυποθέσεις για να γίνει το Eurogroup.
Κυβερνητικός αξιωματούχος αποκαλύπτει ανώνυμα στο πρακτορείο πως “Τα θέματα που τέθηκαν στη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Eurogroup σήμερα με αποτέλεσμα την αναβολή της συνάντησης του Eurogroup έχουν επιλυθεί”.

Ποιά ήταν αυτά;

– Πρώτον οι γραπτές δεσμεύσεις Παπανδρέου – Σαμαρά.Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε από χθες το βράδυ τις γραπτές του διαβεβαιώσεις ενώ το αντίστοιχο θα κάνει σήμερα ο Α.Σαμαράς
– Δεύτερον το ποσό που έλειπε των 325 εκ.ευρώ βρέθηκε μετά από επιτυχημένες διαπραγματεύσεις της τρόικας με το Υπουργείο Εργασίας, που προχωράει σε άγρια περικοπή συντάξεων

Φημολογείται μάλιστα έντονα πως σήμερα στη τηλεδιάσκεψη των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών θα δοθεί το πράσινο φως στο κούρεμα και θα υπάρξει προέγκριση στη νέα δανειακή σύμβαση.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις είναι απολύτως δικαιολογημένη η άποψη πως η χθεσινή αναβολή του Eurogroup ήταν άλλο ένα επεισόδιο του γερμανικού σήριαλ ” η τιμωρία της Ελλάδας με το μαρτύριο της σταγόνας”.
Καλά πληροφορημένες πηγές στο Βερολίνο εκτιμούν πως με τη χρεοκοπία της Ελλάδας παίζουν πολιτικά παιχνίδια Μέρκελ και Σόιμπλε.Πως δηλαδή μοιράζοντας τους ρόλους του καλού και του κακού επιχειρούν να χειραγωγήσουν και τους βουλευτές τους, ιδίως όταν περίπου σαράντα βλέπουν την Ελλάδα με μισό μάτι, αλλά ταυτόχρονα και τον γερμανικό λαό που σύμφωνα με τα γκάλοπ ανέχεται ολόενα και λιγότερο την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Έτσι εξηγείται και η σύμπτωση, η χρονική στιγμή δηλαδή που επέλεξαν γερμανοί επιχειρηματίες, φιλικά προσκείμενοι στην κυβέρνηση Μέρκελ, για να ζητήσουν από την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Bosch, Φραντς Φέρενμπαχ.

Όμως μεγάλη ”μπάλα” με την Ελλάδα παίζεται και στη Γαλλία με τον υποψήφιο Πρόεδρο των σοσιαλιστών Φρανσουά Όλαντ να δηλώνει ”Σώστε την Ελλάδα” και να υπόσχεται πως εαν εκλεγεί θα επαναδιαπραγματευτεί το δημοσιονομικό σύμφωνο ευρωπαϊκής σταθερότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολαντ δεν έγινε ξαφνικά φιλέλληνας, αλλά επιχειρεί από τη μία να κεφαλαιοποιήσει εκλογικά το ότι ο Σαρκοζί σύρεται πίσω από την Μέρκελ για το ελληνικό πρόβλημα, και από την άλλη να γίνει ο ίδιος ο εκφραστής του πανευρωπαικού αιτήματος για φρένο στους Γερμανούς.

Διαβάστε επίσης : Κόβουν πάλι τις συντάξεις ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ – Έρχεται μαχαίρι 10-20% σε κύριες και επικουρικές – «Τσεκουρώνουν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε