Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιμένει να λέει “όχι” στα εργασιακά η ΔΗΜΑΡ

Επιμένει να λέει “όχι” στα εργασιακά η ΔΗΜΑΡ

“Tα εργασιακά αποτελούν έναν πυλώνα του αξιακού φορτίου της ΔΗΜΑΡ, στον οποίο δε μπορούμε να κάνουμε υποχωρήσεις”… τονίζει στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

“Αντιλαμβανόμαστε ότι μπορούν να υπάρξουν κάποιες υποχωρήσεις σε ζητήματα περικοπών, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις δεσμεύσεις που είχαμε για τα 11,5 δισεκατομμύρια” τόνισε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θ. Μαργαρίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν αντίθετη στη μείωση της φορολογίας των υψηλών εισοδημάτων και υπογράμμισε πως η ΔΗΜΑΡ συμμετέχει στην κυβέρνηση «για λόγους εθνικής σωτηρίας της χώρας».

Πρόσθεσε πως «εάν “φυσιολογικοποιηθούν” τα πράγματα, αποτραπεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ, νομίζω ότι εμείς είμαστε ένας σαφής ιδεολογικός αντίπαλος της ΝΔ. Αυτή η συνύπαρξη δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και οφείλει και η κυβέρνηση της ΝΔ να συνυπολογίσει σε αυτήν τη συνύπαρξη και τις αντιλήψεις και τις ευαισθησίες και τα αξιακά φορτία των εταίρων. Δεν είναι μονοκομματική κυβέρνηση. Η τέχνη της συνύπαρξης σε κυβερνήσεις συνεργασίας είναι μια άσκηση που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, επομένως αυτή την άσκηση και αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να την αντιληφθεί και η Νέα Δημοκρατία».

Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα τόνισε πως «το πρόβλημα είναι να εξορθολογήσουμε το δημόσιο με απαραίτητες μετατάξεις, να εξασφαλίσουμε το αξιόμαχο και να μην πετάξουμε στον δρόμο ανθρώπους που έχουν κάνει έναν προγραμματισμό ζωής. Και σε τελευταία ανάλυση, είναι ευθύνη του πολιτικού συστήματος ο δημόσιος τομέας και δεν μπορεί να ισοπεδωθεί με τον ίδιο ισοπεδωτικό τρόπο που λειτουργεί η σκληρή καπιταλιστική αγορά στον ιδιωτικό τομέα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραμένει το βέτο Κουβέλη στα εργασιακά;

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε