Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Επιμένει ο Παπανδρέου:”Το κούρεμα θα γίνει με πραγματικές κοινές μετοχές” – Βενιζέλος: Την απόφαση θα πάρουν αύριο όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί!

Επιμένει ο Παπανδρέου:”Το κούρεμα θα γίνει με πραγματικές κοινές μετοχές” – Βενιζέλος: Την απόφαση θα πάρουν αύριο όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί!

– Απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως ο κ.Βενιζέλος και παρέπεμψε στην αυριανή σύσκεψη
– Χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους και είπε: “Τα καλαμπούρια τελείωσαν! Το παιχνίδι παίζεται τώρα!”
– Ο Γ.Παπανδρέου στην ομιλία του τα είδε όλα καλώς καμωμένα και η αυτοκριτική ήταν άγνωστη λέξη
– Κατηγόρησε σχεδόν για τα πάντα τη ΝΔ
– Είπε ότι έσωσε την χώρα και η καταστροφή έμεινε στην θεωρία!
– Θα ζητήσει ο ίδιος Εξεταστική για το έλλειμμα και μάλιστα πριν τις εκλογές

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Newsit σύμφωνα με το οποίο υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Παπανδρέου – Βενιζέλου για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Με βάση όσα διαδραματίσθηκαν στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και παρά το κλίμα αβροφροσύνης που έδειξαν προς τα έξω η διάσταση υπάρχει.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι το κούρεμα θα γίνει με πραγματικές κοινές και όχι με προνομιούχες μετοχές, δηλαδή το Δημόσιο θα έχει τον απόλυτο έλεγχο των τραπεζών. (διαβάστε την είδηση)

Ωστόσο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέφυγε επι της ουσίας να τοποθετηθεί και είπε ότι γίνεται μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση επι του θέματος. Παραδέχθηκε ότι το θέμα κυριάρχησε στην συνάντηση που είχε με τον Γ.Παπανδρέου το πρωί, είπε ότι η γραμμή του υπουργείου Οικονομικών είναι καθαρή, παραπέμποντας στο νόμο που ψηφίστξκε για τις κοινές μετοχές, όμως κατέληξε παραπέμποντας για την τελική απόφαση στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι μέχρι την Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να έχουν τελειώσει όλα. “Τωρα είναι η ώρα της αλήθειας και της διαπραγμάτευσης. Των αποφάσεων και των δεσμεύσεων. Τα καλαμπουρια τελείωσαν”, είπε χαρακτηριστικά.

Παπανδρέου: ‘Ολα καλώς καμωμένα

Μια ομιλία από τα παλιά με έναν απολογισμό που αφορά μάλλον μια άλλη χώρα και όχι την Ελλάδα που ολοένα και βυθίζεται, ήταν η ομιλία του Γ.Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Στον απολογισμό που έκανε, έδωσε την αίσθηση ότι η χώρα την οποία κυβερνούσε επι 2 χρόνια δεν τρέχει ακόμα και σήμερα γονυπετής για το ένα δάνειο πίσω από το άλλο, αλλά για μια χώρα που συγκλονίστηκε από το εύρος των μεταρρυθμίσεων που έγιναν!

«Όσοι μας κατηγορούν ξεχνούν ότι αποφύγαμε την καταστροφή και γι’ αυτό είμαστε υπερήφανοι. Θα πρέπει να μας ευγνωμονούν οι της ΝΔ γιατί σώζοντας τη χώρα σώσαμε κι αυτή από τον πολιτικό αφανισμό. Αλλά δεν θα αφήσουμε τη ΝΔ να εμπαίζει τον λαό και να αφανίσει το δημοκρατικό κίνημα», είπε.

Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου, έδειξε να αντιφάσκει όταν σε μια αποστροφή του λόγου του είπε στους βουλευτές του κόμματός του: “Τώρα, θα δώσουμε την ύστατη μάχη με τους εταίρους και την συνείδησή μας. Το δίλημμα είναι επώδυνα μέτρα ή επώδυνη καταστροφική πορεία”.

Νωρίτερα, μίλησε για την ανάγκη να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ «ενωμένο και συντεταγμένο» μπροστά στις διαδικασίες που έχει μπροστά του τόσο το ίδιο, όσο και η χώρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπερασπίστκε τα ταξίδια του στο εξωτερικό ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς λέγοντας ότι ο ίδιος συνεχίζει να δίνει τη μάχη «ενάντια στην απαξίωση της Ελλάδας», προβάλλοντας και υπερασπιζόμενος τη χώρα ανά την υφήλιο.

Τα έβαλε για ακόμα μια φορά με τα ΜΜΕ που όπως είπε «με φανατισμό και πάθος» αντιπολιτεύονται τόσο τον ίδιο, όσο και το ΠΑΣΟΚ κάνοντας κακό στην πατρίδα.

Τα έβαλε και με τις συντηρητικές ηγεσίες της Ευρώπης, οι οποίες, όπως είπε, «κατηγορούν τον άνθρωπο και όχι τις πολιτικές. Η πατρωνία από επιτρόπους πέραν του ανέφικτου αποτελεί και προσβολή προς τους δημοκρατικούς μας θεσμούς».

Ο κ. Παπανδρέου διέψευσε ότι μίλησε για διεφθαρμένο λαό, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν φεύγει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Για εκείνους που διαχώρισαν την θέση τους από το Μνημόνιο αλλά υπήρξαν υπουργοί της κυβέρνησής του είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος προφανώς στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη: «Δεν υποχρέωσα κανέναν να είναι υπουργός. Κάποιοι μπαίνουν στον πειρασμό να απαξιώνουν την προσπάθειά μας και να δικαιώνουν την κριτική της ανευθυνότητας και της δημαγωγίας των άλλων κομμάτων».

Παπανδρέου: ”Δεν είμαι αντίθετος στην επίσπευση των διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ”

”Η ΝΔ ελπίζει σε μια νίκη που θα είναι πύρρειος και δεν ξέρω αν θα την έχει αυτή τη νίκη”, τόνισε κατά τη δευτερολογία του στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στο χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών. Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι: ”και καλό θα ήταν για δυο ακόμα χρόνια η χώρα να έχει κυβέρνηση συνεργασίας, για να μπορέσει να προχωρήσει”.

Αναφερόμενος στις προτάσεις για επίσπευση των διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι ”εγώ δεν θα είχα αντίρρηση” προσθέτοντας ωστόσο ότι ”έχουμε πάρει ορισμένες αποφάσεις και πρέπει να τις τηρήσουμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απ. Κακλαμάνης: Πρόεδρε φέρεις προσωπική ευθύνη και οφείλεις να μιλήσεις στο λαό

ΝΔ: Ο κ. Παπανδρέου ξέχασε ότι εκείνος έβαλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ

Εσωκομματικά παιχνίδια με τις τράπεζες – Δίωρο παζάρι Παπανδρέου – Βενιζέλου

Κ.Ο ΠΑΣΟΚ: Παπανδρεϊκός πόλος με επικεφαλής τον Παπουτσή;

Ώρα … ΠΑΣΟΚ – Συνεδρίαση της Κ.Ο. σε νέο τοπίο

Το … μπαλάκι στους αρχηγούς – Κρίνονται όλα στη συνάντηση με Παπαδήμο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε