Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Επίσημο άδειασμα Πανάρετου από την κυβέρνηση

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Η “ηλεκτρονική διακυβέρνηση” έφερε και … ηλεκτρονικές κόντρες. Ο υφυπουργός Παιδείας “τορπίλισε” την υπουργό ανεβάζοντας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου πρόταση για την

εισαγωγή στα Πανεπιστήμια που ανατρέπει το σκηνικό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά…ξέχασε να ενημερώσει νωρίτερα την Υπουργό για την πρόταση που έθεσε σε διαβούλευση…

Χθες δημοσιογράφοι που διάβαζαν τις προτάσεις του Γ. Πανάρετου (αρχικά στην προσωπική του ιστοσελίδα) και ζήτησαν διευκρινήσεις από την κα Διαμαντοπούλου άκουγαν με έκπληξη συνεργάτες της να απαντούν ότι η Υπουργός δεν γνωρίζει τίποτε.
Ο κ. Πανάρετος πρότεινε τη δημιουργία τοπικών κολεγίων που θα απορροφήσουν τα ΙΕΚ ως μια ενδιάμεση βαθμίδα ανάμεσα στη Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι μαθητές δηλαδή θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις στα κολέγια και μετά από διετή φοίτηση σε αυτά στα Πανεπιστήμια μέσω εξετάσεων ή άλλου τρόπου αξιολόγησης.
Όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν ήρθε δεύτερη απάντηση ακόμη πιο αιχμηρή από την πλευρά της Άννας Διαμαντοπούλου: “είναι προσωπικές απόψεις και ιδέες”.
Το άδειασμά όμως ήρθε και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Πεταλωτή : “Οι απόψεις του κ. Πανάρετου είναι προσωπικές”, είπε χαρακτηριστικά.

Ήδη στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούσε η φράση “άδειασμα της Υπουργού στον Υφυπουργό” αλλά υπήρχε και μια ακόμη λεπτομέρεια…

Ο κ. Πανάρετος τόνιζε πως οι απόψεις του απηχούν “ιδέες και του Γιώργου Παπανδρέου από το 1995”.
Εμφανώς ενοχλημένη η κ. Διαμαντοπούλου απηύθυνε σύμφωνα με πληροφορίες σχετικό ερώτημα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό στο περιθώριο της χθεσινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου για το κοινωνικό κράτος.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει την παραμικρή ιδέα για τις προτάσεις και το κείμενο που δημοσίευσε ο κ. Πανάρετος και έτσι από την ενδοκυβερνητική κρίση τουλάχιστον προς το παρόν βγήκε … κερδισμένη η κ. Διαμαντοπούλου.
Μένει ωστόσο η κόντρα μεταξύ υπουργού και υφυπουργού.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε