Πέμπτη, 9 Μαΐ
19oC Αθήνα

Επίσκεψη Μακρόν: Το… απρόοπτο με Τσίπρα! [vid]

Μακρόν
Φωτογραφία από: Youtube

Με κεκτημένη ταχύτητα, κάτι… ξέχασαν. Ο λόγος για τους Εμανουέλ Μακρόν και Αλέξη Τσίπρα, την στιγμή που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά την εκλογή του. Η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, είχε ένα… απρόοπτο!

Πίσω ολοταχώς Μακρόν – Τσίπρας!

Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, υποδέχτηκε τον Γάλλο πρόεδρο στην πρωθυπουργική κατοικία. Αμέσως οι δυο τους ανέβηκαν τα σκαλιά και ίσως λόγω αμηχανίας κατευθύνθηκαν άμεσα στα… ενδότερα!

Αυτό που ξέχασαν, ωστόσο, ήταν η… φωτογραφία! Ίσως κάποιος τους το… φώναξε, ίσως το κατάλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, μικρή σημασία έχει. Το σημαντικό είναι ότι το “λάθος” διορθώθηκε κι έτσι Αλέξης Τσίπρας και Εμανουέλ Μακρόν στήθηκαν μπροστά στους φωτογράφους για την αναμνηστική φωτογραφία.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

Πριν τον Τσίπρα, Τζανακόπουλος και Παυλόπουλος

Τον Γάλλο πρόεδρο, νωρίτερα, υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, του εξέφρασε τη βεβαιότητα της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα διεξαχθεί μία εποικοδομητική συνάντηση.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας μετέφερε τη θλίψη και την αλληλεγγύη της ελληνικής κυβέρνησης για τα θύματα του τυφώνα που έπληξε τον Άγιο Μαρτίνο. «Η Ελλάδα σας συμπαραστέκεται σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά, τον Εμανουέλ Μακρόν υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι δυο τους προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις.

“Η Ελλάδα θα εκπληρώσει, στο ακέραιο, τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει”. Αυτό τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την υποδοχή. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παράλληλα ότι και οι εταίροι πρέπει να πράξουν αυτό που τους αναλογεί, ιδίως σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, ενώ υποστήριξε πως θα πρέπει να ενισχυθεί το ρόλος του ESM αντί του ΔΝΤ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις