Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιστολή Καστανίδη προς Siemens: Δώστε εξηγήσεις

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμων, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά, με επιστολή του, από τη Siemens εξηγήσεις εντός των επόμενων 15 ημερών.

Το έγγραφο που απέστειλε στη γερμανική εταιρία ο Χάρης Καστανίδης τονίζεται ότι: «η τελευταία καλείται να παράσχει εξηγήσεις, ενόψει της διερευνώμενης επιβολής κατά νόμο διοικητικών κυρώσεων σε βάρος της. Η παροχή εξηγήσεων αφορά παραβάσεις που αποδίδονται στη Siemens A.E. με αποφάσεις της Γερμανικής Δικαιοσύνης και για τις οποίες έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας μας.

Στην κλήση, που επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή, τάσσεται η προβλεπόμενη από το νόμο σύντομη προθεσμία για την παροχή εξηγήσεων ενώπιον των Γενικών Γραμματέων Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιάννη Ιωαννίδη και Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού».

Την εξέλιξη είχε προαναγγείλει ο κ. Καστανίδης από το βήμα της Βουλής, όταν εξαπέλυσε και δριμεία επίθεση στη γερμανική Δικαιοσύνη. «Η γερμανική πλευρά οφείλει να αποζημιώσει την ελληνική, ανεξαρτήτως της ποινικής έκβασης της υπόθεσης. Οι συνήθως κανοναρχούντες Γερμανοί θα πρέπει να απολογηθούν, γιατί οι δικές τους εταιρείες είναι πρωταθλητές της διαφθοράς σε όλο τον κόσμο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Τα πρόστιμα αναμένεται να επιβληθούν στο τέλος Μαΐου και ο υπουργός μιλώντας στη Βουλή είχε αφήσει αιχμές κατά των Γερμανών, λέγοντας ότι «οι συνήθως κανοναρχούντες Γερμανοί είναι αυτοί που κυρίως πρέπει να απολογηθούν γιατί οι δικές τους εταιρίες και ναυαρχίδες είναι πρωταθλητές διαφθοράς στον κόσμο.»

Αφού η Siemens δώσει τις εξηγήσεις που της ζητούνται από την ελληνική πλευρά, θα περάσει ένα διάστημα 10-15 ημερών και στις αρχές Μαΐου θα επιβληθούν και τα πρόστιμα στη γερμανική εταιρεία για παραβίαση του νόμου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε