Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Επιστολή Παπούλια στον Ολάντ

Επιστολή Παπούλια στον Ολάντ

Τα συγχαρητηριά του αλλα και την ελπίδα οτι η Γαλλία θα σταθεί στην Ελλάδα εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επιστολή που έστειλε στο γάλλο ομόλογό του.

Στην επιστολή του ο Κάρολος Παπούλιας επισημαίνει ότι Ελλάδα και Γαλλία συνδέονται με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας. Τονίζει οτι στην κρίσιμη καμπή για τη χώρα μας απαιτείται η συμπαράσταση των φίλων..

Ολόκληρη η επιστολή του Κ. Παπούλια στον Φρ. Ολάντ

Με ειλικρινή χαρά σας εκφράζω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου και τις καλύτερες ευχές μου για επιτυχία στα καθήκοντα που θα ασκήσετε στην υπηρεσία της Γαλλίας και του λαού της, ενός λαού φίλου της Ελλάδος.

Οι παραδοσιακοί δεσμοί που συνδέουν τις δύο χώρες μας, είναι γνωστοί και είμαι πεπεισμένος ότι οι δεσμοί αυτοί θα ενδυναμωθούν κατά την διάρκεια της Προεδρίας σας.

Έχει ιδιαίτερη σημασία για την πατρίδα μου αυτή η προοπτική, καθώς η Ελλάδα διέρχεται μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση και απαιτείται για την υπέρβασή της και πέρα από τις γνωστές θυσίες των πολιτών της, η αλληλέγγυα στήριξη των φίλων της στο εξωτερικό, εκ των οποίων, μεταξύ αυτών που διαθέτουν τα μέσα, η Γαλλία βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Στο σημείο αυτό θα επιμείνω στην αδιαμφισβήτητη ευρωπαϊκή διάσταση της ελληνικής υπόθεσης και, ως εκ τούτου, είμαι βέβαιος ότι οι ευρωπαϊκές απόψεις σας, καθώς και η μάχη την οποία προετοιμάζεστε να διεξαγάγετε χάριν της ανάπτυξης και της σταθερότητας στην Ευρώπη, θα είναι επίσης μεγάλης σημασίας για την ανάκαμψη της χώρας μου.

Σας παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε, να πιστέψετε στην έκφραση των αισθημάτων μου εξαιρετικά υψηλής εκτίμησης.

KΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Διαβάστε

TIME: Θα τα βρουν ο σοσιαλιστής Γάλλος και η Γερμανίδα βασίλισσα της λιτότητας;

Ολάντ: Το Παρίσι θα διατηρήσει το στόχο του ελλείμματος στο 3% παρά τις προβλέψεις των Βρυξελλών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε