Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιστολή Παύλου Τσίμα στην Εξεταστική: Δεν εμπλέκομαι στο σκάνδαλο Siemens

Επιστολή Παύλου Τσίμα στην Εξεταστική: Δεν εμπλέκομαι στο σκάνδαλο Siemens

Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης, Βερελής, Χριστοδουλάκης και Λιάπης, Αλογοσκούφης, Βουλγαράκης, Μαρκογιαννάκης, Πολύδωρα τα ονόματα όσων θα ζητηθεί άνοιγμα των λογαριασμών.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα μαύρα ταμεία της Siemens, ο γνωστός δημοσιογράφος, Πάυλος Τσίμας αποσαφηνίζει πως ουδεμία σχέση έχει με το σκάνδαλο που διερευνά η Επιτροπή. 

Ο κ. Τσίμας με αφορμή την αναφορά του ονόματός του στην Εξεταστική, μία φορά από την κ. Τσακάλου που κατέθεσε ότι είχε φιλική, κοινωνική σχέση με τον κ. Χριστοφοράκο και μία δεύτερη, όταν σε μία λίστα δώρων της Siemens, φέρεται να έλαβε ένα δώρο στην ονομαστική του εορτή, έστειλε την επιστολή στον κ. Βαλυράκη.

Στην επιστολή αναφέρει ότι η σύζυγός του τον γνώρισε πριν 40 χρόνια τον Μιχάλη Χριστοφοράκο ως φίλο, συμμαθητή στο σχολείο και κατόπιν συμφοιτητή στο πανεπιστήμιο της Γερμανίας της αδελφής της, δηλαδή τη νύφη του κ. Τσίμα. Όπως αναφέρει το 2002 “ο κ. Χριστοφοράκος ζήτησε τη νομική συνδρομή της συζύγου μου, δικηγόρου ειδικευμένης στο οικογενειακό δίκαιο, σε μία προσωπική του υπόθεση διαζυγίου και επιμέλειας τέκνων. Αυτό ειναι το πλαίσιο της γνωριμίας και της σχέσης μου μαζί του, που ανάγεται σε χρόνο ανύποπτο και σε περιβάλλον άσχετο τόσο με τη δική μου επαγγελματική ιδιότητα όσο και με τη δική του. 

Καταλήγει ο κ. Τσίμας λέγοντας πως δεν έχει καμία απολύτως ούτε με τον κ. Χριστοφοράκο και τις όποιες επαγγελματικές ή άλλες δραστηριότητες του, ούτε με την εταιρεία Siemens, θεμιτή ή πολύ περισσότερο αθέμιτη. 

Ανοίγει λογαριασμούς υπουργών η Εξεταστική

Στα ονόματα των πολιτικών προσώπων που είχαν σχέσεις με προγραμματικές συμβάσεις της Siemens με το ελληνικό δημόσιο (είτε είχαν πάρει αποφάσεις ή ήλεγχαν την υλοποίηση τους) την τελευταία 20ετία, και των οποίων οι οικονομικές τους δραστηριότητες θα ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές, κατέληξε η Εξεταστική Επιτροπή. 

Μιλάμε για υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς που έχουν σχέση κυρίως με τα έργα που ανέλαβε η Siemens στον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ όπως και το ΟΤΕ, ΟΣΕ, C4I. 

Η Επιτροπή λοιπόν αποφάσισε να επικοινωνήσει μαζί τους προκειμένου να τους ζητήσει να δώσουν τη συγκατάθεση τους για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ιδίων αλλά και των οικογενειών τους. 

Σε πρώτη φάση, την Παρασκευή θα στείλει σχετική επιστολή στους πρώην υπουργούς: 

ΠΑΣΟΚ: Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης, Βερελής, Χριστοδουλάκης 

Ν.Δ.: Λιάπης, Αλογοσκούφης, Βουλγαράκης, Μαρκογιαννάκης, Πολύδωρα

Ακόμη όμως κι αν δεν συναινέσουν, πάλι θα να ανοίξουν οι λογαριασμοί, μέσω της πολυδαίδαλης νομικής οδού, που θα είναι όμως πιο χρονοβόρα ! Βλέποντας τα ονόματα μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τα πρόσωπα για τα οποία θα συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή στη συνέχεια, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών τους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε